Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Referat fra møte 5. april 2006

Møtereferat 05.04.2006

Oppmøte: Elin F, Lise P, Eli, Eli, Bengt, Magnus, Rafael, Silje, Birgitte og Heddy

Gjest: Merethe fra studentparlamentet

Sak 1: VÅRSAMLINGEN

Dette var vårt første møte etter vårsamlingen som var i helgen. Der var lokallaget representet ved Bengt, Eli ,Eli, Hege, Lise, Birgitte og Heddy. Det var et kjempebra arrangement og vi dro tilbake fulle av inspirasjon og aktivitetslyst; nå starter året med politisk tema “styrking av høyere utdanning i sør”.

Det var stort fokus på kampanjeuka som starter 24. april og hvilke aktiviteter lokallaget skal arrangere.Vi åpner uka med et spennende foredrag mandag 24. april med besøk fra Zimbabwe. McDonald kommer for å snakke om studentrettigheter i Zimbabwe og Wivi Engen, som er prosjektansvarlig for Zimbabwe skal snakke om HIV/AIDS relatert til viktigheten av høyere utdanning. Vi gleder oss. Vi fortsatte også planleggingen av solidaritetskonserten SOLID som nå er flyttet til august.

Sak 2: SOLiD

I arbeidet med Solid må vi finne dato, lage arbeidsgruppe, avbestille avtaler/lage nye avtaler ang. lyd osv. Merethe sjekker hele august og september for ledige torsdager, kan være at noen har eksamen.Vi får beskjed rett etter påske, da må vi bestemme oss. Samfunnet har lov til å servere øl i begynnelsen av august og september i forbindelse med studiestart. Kan være det er lurt å ha det i forbindelse med det. Skal vi ha det uka etter studiestart? Siste fredagen i fadderuka? Vi kan da informere alle fadderene. Vi får telt og scene fra høgskolen. Har fått tips om å ta kontakt med Jan Petter Flekkstadog og Axel Malterud ved HiO. Hege sjekker lyd og lys. Vi får hjelp til tykking av plakater av studentparlamentet.

Dette er gruppa som skal jobbe med SOLID frem til sommeren, flere er velkomne til å hjelpe oss! Solidgruppe: Bengt, Lise, Heddy, Eli T.B, Hege, Eli, Birgitte og Silje.

Vi har fått nye t-skjorter og bestemte å bestille 10 til å ha for lokallaget som vi har på under arrangementer.

Sak 3: KAMPANJEUKA

MANDAG 24. APRIL: Foredrag med McDonald fra Zimbabwe og Wivi Engen fra SAIH om studentrettigheter og HIV/AIDS knyttet opp mot høyere utdanning, kl. 16-18. Vi må ordne med stand og plakater. Auditorium 1 er booket og har plass til 70 personer. Det vil serveres baguetter fra lunsj-butikken. Hvem kan være der av oss?

Vi skal ha stand med informasjon om politisk tema og reklamere for foredraget mandagen. Stand: kl. 12-16. Elin Fugelsnes har ansvar for stand.

Kan stå: kl.12-14: Birgitte, Elin, heddy, kl.14-16: Magnus

Hele dagen: vi trenger flere folk!!

PLAKATER: Etter påsken skal vi henge opp plakater på politisk tema og om foredraget. Ansvarlige: Lise P. og Magnus Info på mail til: BI, Studentpolitikere, Blindern, Internasjonalt kontor. Rafael og Heddy Radio Nova skal informere om kampanjeuka og programmet. Vi samarbeider med Blindern her?

KANTINA/FYRHUSET: Vi snakket om å kan arrangere en fiktiv krangel/diskusjon litthøylytt for at folk skal høre om tema for å vekke oppmerksomhet. Birgitte og co er kanskje med på det..

VEGGMALERI: Blindern trenger litt hjelpi løpet av uka fra folk som kan stå på stand, male og fortelle om kampanjen. Noen som kan?

Quiz-spørsmål til samfunnet onsdagen i kampanjeuka: Bengt lager quiz tilonsdagen.

Sak 4: NESTE MØTE

Det blir onsdag 19.april (etter påske) på HIO p46 i det lille rommet ved siden av Athene 2 kl. 15.30.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
En statue på et torg, foran en bygning.En statue på et torg, foran en bygning.

Nyhet

Akademisk boikott er ikke autoritært eller prinsippløst

Det er ingen grunn å skille skarpt mellom rett, moral og politikk i universitetspolitiske spørsmål.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon