Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Referat fra møte 28. mars 2007

Tilstede var; Karina, Pia, Nina N, Lars og Anette.

Kampanjen:

På vårsamlingen ble det avslørt at kampanjemateriellet kommer til å ha slagordet "Afrika nå: en sak har alltid flere sider". Og plakatene skal være illustrert med et afrika-kart satt sammen av afrikanske avisutklipp, som viser nøyansene i det man er opptatt av også i Afrika. Vi fant ut at hovedfokuset vårt i kampanjeuka må være å få opp plakater og dele ut flyers. Tirsdag 17. mars kl 11.00- 12.30 oppfordrer vi derfor alle til å møte på HiO og hjelpe til med dette!! Dersom du ikke kan komme på tirsdagen, er det fint om du kan henge noen plakater på mandag også. Gi tilbakemelding på hva som passer.For å gjøre det mer interessant for studenter å ta imot flyers, skal Nina N kontakte Verdensmagasinet X for å høre om vi kan få noen blader å dele ut. Alltid populært med noe gratis, og det passer med kampanjen siden X gir et nøyansert bilde av sør.Og for å vekke litt mer oppmerksomhet hos studentene vil Anette prøve å få lånt en lettvegg og henge opp et varert utvalg med bilder fra Afrika (fra feltreisen) sammen med plakater, som kan stå framme hele uken.

SOLID:

Det er på tide å komme i gang med arbeidet med solid og vi har snakket litt om det som i første omgang må bli gjort. Lars har tatt på seg å være pådriver for SOLID, som vil si at han kommer til å sende ut mail om det som må gjøres, ikke at han skal gjøre alt selv! Når han har sendt ut en liste med arbeidsoppgaver er det første mann til mølla for å få det ansvaret du helst vil ha! Selv om ikke alle blir på HiO til høsten er SOLID noe vi må bruke en stor del tiden til dette semesteret og vi trenger hjelp fra alle i lokallaget. Jeg oppfordrer alle til å ta på seg en del av ansvaret så det blir mindre å gjøre på enkeltpersoner! Hovedsaklig må vi nå tenke på hvem vi vil invitere og finne kontaktinformasjon til disse, slik at vi kan sende ut invitasjoner. Hvis alle kommer med et eller to forslag er vi langt på vei :) Jeg skal prøve å få skrevet en prosjektbeskrivelse og invitasjon, så send meg all kontaktinfo dere får tak i så kan jeg sende ut mail. Ikke vær redd for å finne noen store navn, vi kan alltids prøve.

Skolestart:

Alle på møtet var enige om at vi vil jobbe for å få SAIH-flyers inn i pakka som kommer i posten til nye studenter. Vi har fått høre at det er ca 2000 nye studenter hvert år, så vi må trykke opp et ekstra opplag hvis vi skal få dette til. Er det noen som kan ta på seg å sjekke hvem på HiO som har ansvar for disse pakkene og spørre om vi kan være med?

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
En statue på et torg, foran en bygning.En statue på et torg, foran en bygning.

Nyhet

Akademisk boikott er ikke autoritært eller prinsippløst

Det er ingen grunn å skille skarpt mellom rett, moral og politikk i universitetspolitiske spørsmål.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon