Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Referat fra møte 28. august 2007

Tilstede: Karina Egerdahl, Nina Narayanan Narasimhan, Julie Jarsve, Ingvild Andersen, Lars Gausdal, Eilif Hartwig, Maria Holtan, Kristiane Berglyd, Marie-Therese E. Jacqueline.

Vi diskuterte forslag for aktiviteter utover høsten:

Vi vil få i gang regelmessig visning av aktuelle filmer. I høst med fokus på handling hentet fra Afrika for å knytte til kampanjen, forslag; ”Shooting Dogs”, ”Blood Diamond”, ”The Last King of Scotland”, “Tsotsi”, “Hotel Rawanda” og “Goodbye Bafana”. Enten i forbindelse med en film eller ikke, skal vi arrangere noen debatter. Før vi kommer så langt håper vi å få et kurs fra noen sentralt i det å styre debatt. Vi skal markere merkedager som kan være aktuelle å forbinde med noe SAIH er opptatt av. Eks. verdens HIV/AIDS dag 1. desember. Oslostudenten og nettsiden vår bør vi bruke aktivt for å være synlige og få fram SAIH’s budskap. Allerede har vi en sak på trykk i Oslostudenten og vi vet at en kronikk fra SAIHs nestleder Kamilla kommer på trykk i neste utgave. Men etter dette må vi jobbe for å fore dem med mer stoff og innlegg! Vi kan ta i mot besøk fra partnere. Vet foreløpig at vi har mulighet for å få besøk fra Bolivia de to siste ukene i oktober. Etter aktivistreisen (er tilbake 10. oktober) må Anette gjøre noe informasjonsarbeid for å fortelle videre om det partnerne våre i Zimbabwe gjør. Vi kan snakke nærmere om hva vi vil finne på. Jeg fikk i dag en mail fra SAIH’s nestleder Karianne med info om situasjonen i Zimbabwe og oppfordring til at lokallagene bør fokusere på det framover, derfor foreslår jeg at vi myldrer om det neste møte (har videresendt mailen til dere).

Arbeidsfordeling:

Til vi møtes igjen skal Lars G. og Eilif sjekke opp muligheter for å arrangere debatt. Dvs. forsalg til hvem vi kan invitere. Anette sjekker om vi kan få et debattkurs og følger med på muligheter for partnerbesøk. Alle utfordres til å lete opp merkedager og filmer som kan være aktuelle!

Arrangement:

Neste tirsdag: 4. oktober kl. 16.00 setter vi i gang med å vise filmen ”Shooting Dogs”. Kl. 12.00 står vi på stand for å dele ut løpesedler og reklamere for filmvisningen. Vi serverer også ut rettferdig kaffe og boller for å takke studenter for tierne i tillegg til at det blir hyggelig :)

Marie Therese og Julie lager og henger opp plakater. Karina lager flyere og kjøper kaffekopper, kaffe og filmen. Nina får lagt ut beskjed til alle studenter på fronter og mail. Anette reserverer rom og ber om plakattillatelse. Julie og Karina baker også boller.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

a group of people are walking down a street in a protest .a group of people are walking down a street in a protest .

Nyhet

Vil du være med på SAIHs høstkampanje?

SAIH søker kreative og engasjerte mennesker som ønsker å være med i arbeidsgruppen for årets høstkampanje. Søk nå!

Les nyhet
a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .

Nyhet

Avkolonisert bistand fra teori til praksis

SAIH har jobbet med avkolonisering av akademia og av bistanden i mange år, og har erfart hvor vanskelig det kan være å gå fra intensjon til faktisk endring.

Les nyhet
en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.

Nyhet

Revidert statsbudsjett 2024: Utdanning er et nødvendig verktøy for demokrati.

Regjeringens forsalg til revidert statsbudsjett for 2024 byr på mer av de samme kuttene.

Les nyhet
En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.

Nyhet

SAIHs sommerleir 2024

Velkommen til SAIHs sommerleir 2024 i hjertet av Nordmarka, 13. -16. juni. Her samles aktivister og medlemmer fra hele landet til en helg fylt med bading, faglig påfyll, aktivisme og mye moro.

Les nyhet
a large group of people are posing for a picture in front of a building .a large group of people are posing for a picture in front of a building .

Nyhet

Dette skjedde på SAIHs Årsmøte

26. og 27. april var over 60 delegater, observatører og gjester samlet på Grønland i Oslo for SAIHs årsmøte 2024.

Les nyhet
en kvinne holder en megafon i hånden og en mann holder en knyttneve i været.en kvinne holder en megafon i hånden og en mann holder en knyttneve i været.

Nyhet

Ledig stilling: Innholdsprodusent

SAIH søker deg som er visuelt sterk med teft for god historiefortelling, og som har erfaring med strategisk oppfølgning av eide og fortjente flater i sosiale medier.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon