Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Referat fra møte 28. august 2007

Tilstede: Karina Egerdahl, Nina Narayanan Narasimhan, Julie Jarsve, Ingvild Andersen, Lars Gausdal, Eilif Hartwig, Maria Holtan, Kristiane Berglyd, Marie-Therese E. Jacqueline.

Vi diskuterte forslag for aktiviteter utover høsten:

Vi vil få i gang regelmessig visning av aktuelle filmer. I høst med fokus på handling hentet fra Afrika for å knytte til kampanjen, forslag; ”Shooting Dogs”, ”Blood Diamond”, ”The Last King of Scotland”, “Tsotsi”, “Hotel Rawanda” og “Goodbye Bafana”. Enten i forbindelse med en film eller ikke, skal vi arrangere noen debatter. Før vi kommer så langt håper vi å få et kurs fra noen sentralt i det å styre debatt. Vi skal markere merkedager som kan være aktuelle å forbinde med noe SAIH er opptatt av. Eks. verdens HIV/AIDS dag 1. desember. Oslostudenten og nettsiden vår bør vi bruke aktivt for å være synlige og få fram SAIH’s budskap. Allerede har vi en sak på trykk i Oslostudenten og vi vet at en kronikk fra SAIHs nestleder Kamilla kommer på trykk i neste utgave. Men etter dette må vi jobbe for å fore dem med mer stoff og innlegg! Vi kan ta i mot besøk fra partnere. Vet foreløpig at vi har mulighet for å få besøk fra Bolivia de to siste ukene i oktober. Etter aktivistreisen (er tilbake 10. oktober) må Anette gjøre noe informasjonsarbeid for å fortelle videre om det partnerne våre i Zimbabwe gjør. Vi kan snakke nærmere om hva vi vil finne på. Jeg fikk i dag en mail fra SAIH’s nestleder Karianne med info om situasjonen i Zimbabwe og oppfordring til at lokallagene bør fokusere på det framover, derfor foreslår jeg at vi myldrer om det neste møte (har videresendt mailen til dere).

Arbeidsfordeling:

Til vi møtes igjen skal Lars G. og Eilif sjekke opp muligheter for å arrangere debatt. Dvs. forsalg til hvem vi kan invitere. Anette sjekker om vi kan få et debattkurs og følger med på muligheter for partnerbesøk. Alle utfordres til å lete opp merkedager og filmer som kan være aktuelle!

Arrangement:

Neste tirsdag: 4. oktober kl. 16.00 setter vi i gang med å vise filmen ”Shooting Dogs”. Kl. 12.00 står vi på stand for å dele ut løpesedler og reklamere for filmvisningen. Vi serverer også ut rettferdig kaffe og boller for å takke studenter for tierne i tillegg til at det blir hyggelig :)

Marie Therese og Julie lager og henger opp plakater. Karina lager flyere og kjøper kaffekopper, kaffe og filmen. Nina får lagt ut beskjed til alle studenter på fronter og mail. Anette reserverer rom og ber om plakattillatelse. Julie og Karina baker også boller.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon