Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Referat årsmøte, 22.09.08

Tilstede: Tone, Marianne, Silje, Erik, Tarald, Anne Cecilie, Mette, Tove og Nicklas I. Valg av møteleder: Tone foreslår seg selv uten noen innvendinger fra de andre. II. Valg av referent: Tarald foreslår seg selv uten noen innvendinger fra de andre. III. Innkallingen godkjennes uten innvendinger.  IV. Sakslisten godkjennes uten innvendinger. V. Årsberetningen godkjennes uten innvendinger. VI. Regnskapet godkjennes uten innvendinger. VII. Handlingsplan godkjennes uten innvendinger. VIII. Angående budsjettet blir man enige om å bevilge et beløp i størrelseordenen 2000 kr. til besøket av doktor Kamatali fra Rwanda i forbindelse med kampanjeuka og frokost med Bernt. Nicklas påtar seg å høre med SAIH sentralt om dette er noe vi kan søke lokallagspotten om. I tillegge bestemmer vi, hvis også det er noe vi kan søke om, å prøve å få midler til hotelloppholdene til dr. Kamatali og Sinnead (visedirektør i Scholars at Risk) når de er iOslo. Også dette tar Nicklas seg av. Ellers ingen innvendinger mot budsjettet. IX. Ingen andre forslag kommer inn. X. Valg av arbeidsutvalg:

Tarald velges enstemmig til leder.Nicklas forsetter som nestleder.Nicklas fortsetter som økonomiansvarlig.Anne Cecilie velges enstemmig til informasjons og nettansvarlig.Som en ny post i arbeidsutvalget kommer det forslag om en PR-ansvarlig, da spesielt med tanke på presse i kampanjeuka. Ingen tilstede stiller til valg, men vi bestemmer oss for å høre med Jørn og Andreas som ikke er tilstede om en av de vil ta det på seg. Etter at undertegnede har snakket med Jørn sier han seg villig til å ta vervet. Med mindre noen er uenige eller Andreas vil ha det velges Jørn som PR-ansvarlig.

XI. Eventuelt:

Innstilling av lokallagsaktivister til verv sentralt: Jørn velges til førstekandidat i landsrådet, Tove som vara i landsrådet og Erik opplyser om at han søker om plass på bakgrunn av sin posisjon i studentpolitikken. Erik stiller også til valg i valgkomiteen hvis han ikke velges inn i landsrådet.Julekalender: arbeid utsettes til etter kampanjeuken, men Andreas har skaffet tillatelse til å henge opp i studentkantinene hvis (og bare hvis) noen sier seg på forhånd ansvarlige til å henge den opp, se til at den henger der og tar den ned etter jula.Stand på SV-fakultetet i kampanjeuka har vi fått lov til å ha mandag og tirsdag. Kan folk før neste møte se når på de to dagene de har mulighet til å stå på stand?Kidnappe foreleser i kampanjeuka skal Erik undersøke før neste møte, noe hastverk!Gaver må ordnes til dr. Kamatali og Sinnead etter de har deltatt på frokost med Bernt. Vi trenger også en til å "ha ansvar" for Kamatali hele torsdagen da han skal farte rundt på Blindern og kanskje intervjues. Dette kan kanskje være PR-gruppa sin oppgave?Plakater til U-landsseminaret må henges opp, samt infomateriale til stand og andre arrangementer i kampanjeuka må forberedes. Et forslag om å selge bøkene om SAIH både på stand og etter frokost med Bernt/U-landsseminaret legges frem. Tarald påtar seg å høre med sentralt.Nettsidene (som undertegnede har neglisjert i lengre tid, beklager!) må oppdateres før kampanjeuka - spesielt da de vil linkes til på UIO sine nettsider. Til slutt foreslåes det at vi har en avslutningsfest etter kampanjeuka, ingen tilstede kan ha den hos seg men et forslag om party hos Sophie legges frem. Vi satser på at det ordner seg. Hvis ikke er det mange kjellere på Blindern og ta av, evt kan vi samarbeide med Bislett!

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon