Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Referat årsmøte, 22.09.08

Tilstede: Tone, Marianne, Silje, Erik, Tarald, Anne Cecilie, Mette, Tove og Nicklas I. Valg av møteleder: Tone foreslår seg selv uten noen innvendinger fra de andre. II. Valg av referent: Tarald foreslår seg selv uten noen innvendinger fra de andre. III. Innkallingen godkjennes uten innvendinger.  IV. Sakslisten godkjennes uten innvendinger. V. Årsberetningen godkjennes uten innvendinger. VI. Regnskapet godkjennes uten innvendinger. VII. Handlingsplan godkjennes uten innvendinger. VIII. Angående budsjettet blir man enige om å bevilge et beløp i størrelseordenen 2000 kr. til besøket av doktor Kamatali fra Rwanda i forbindelse med kampanjeuka og frokost med Bernt. Nicklas påtar seg å høre med SAIH sentralt om dette er noe vi kan søke lokallagspotten om. I tillegge bestemmer vi, hvis også det er noe vi kan søke om, å prøve å få midler til hotelloppholdene til dr. Kamatali og Sinnead (visedirektør i Scholars at Risk) når de er iOslo. Også dette tar Nicklas seg av. Ellers ingen innvendinger mot budsjettet. IX. Ingen andre forslag kommer inn. X. Valg av arbeidsutvalg:

Tarald velges enstemmig til leder.Nicklas forsetter som nestleder.Nicklas fortsetter som økonomiansvarlig.Anne Cecilie velges enstemmig til informasjons og nettansvarlig.Som en ny post i arbeidsutvalget kommer det forslag om en PR-ansvarlig, da spesielt med tanke på presse i kampanjeuka. Ingen tilstede stiller til valg, men vi bestemmer oss for å høre med Jørn og Andreas som ikke er tilstede om en av de vil ta det på seg. Etter at undertegnede har snakket med Jørn sier han seg villig til å ta vervet. Med mindre noen er uenige eller Andreas vil ha det velges Jørn som PR-ansvarlig.

XI. Eventuelt:

Innstilling av lokallagsaktivister til verv sentralt: Jørn velges til førstekandidat i landsrådet, Tove som vara i landsrådet og Erik opplyser om at han søker om plass på bakgrunn av sin posisjon i studentpolitikken. Erik stiller også til valg i valgkomiteen hvis han ikke velges inn i landsrådet.Julekalender: arbeid utsettes til etter kampanjeuken, men Andreas har skaffet tillatelse til å henge opp i studentkantinene hvis (og bare hvis) noen sier seg på forhånd ansvarlige til å henge den opp, se til at den henger der og tar den ned etter jula.Stand på SV-fakultetet i kampanjeuka har vi fått lov til å ha mandag og tirsdag. Kan folk før neste møte se når på de to dagene de har mulighet til å stå på stand?Kidnappe foreleser i kampanjeuka skal Erik undersøke før neste møte, noe hastverk!Gaver må ordnes til dr. Kamatali og Sinnead etter de har deltatt på frokost med Bernt. Vi trenger også en til å "ha ansvar" for Kamatali hele torsdagen da han skal farte rundt på Blindern og kanskje intervjues. Dette kan kanskje være PR-gruppa sin oppgave?Plakater til U-landsseminaret må henges opp, samt infomateriale til stand og andre arrangementer i kampanjeuka må forberedes. Et forslag om å selge bøkene om SAIH både på stand og etter frokost med Bernt/U-landsseminaret legges frem. Tarald påtar seg å høre med sentralt.Nettsidene (som undertegnede har neglisjert i lengre tid, beklager!) må oppdateres før kampanjeuka - spesielt da de vil linkes til på UIO sine nettsider. Til slutt foreslåes det at vi har en avslutningsfest etter kampanjeuka, ingen tilstede kan ha den hos seg men et forslag om party hos Sophie legges frem. Vi satser på at det ordner seg. Hvis ikke er det mange kjellere på Blindern og ta av, evt kan vi samarbeide med Bislett!

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .

Nyhet

Vacant position: Program advisor Latin America

We are hiring a program advisor for Latin America for a 1-year temporary position with the possibility of extension

Les nyhet
a globe is sitting on top of a wooden table .a globe is sitting on top of a wooden table .

Nyhet

Vacant position: Program advisor southern Africa

We are hiring a program advisor for southern Africa for a newly created permanent position

Les nyhet
a group of people are walking down a street in a protest .a group of people are walking down a street in a protest .

Nyhet

Vil du være med på SAIHs høstkampanje?

SAIH søker kreative og engasjerte mennesker som ønsker å være med i arbeidsgruppen for årets høstkampanje. Søk nå!

Les nyhet
a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .

Nyhet

Avkolonisert bistand fra teori til praksis

SAIH har jobbet med avkolonisering av akademia og av bistanden i mange år, og har erfart hvor vanskelig det kan være å gå fra intensjon til faktisk endring.

Les nyhet
en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.

Nyhet

Revidert statsbudsjett 2024: Utdanning er et nødvendig verktøy for demokrati.

Regjeringens forsalg til revidert statsbudsjett for 2024 byr på mer av de samme kuttene.

Les nyhet
En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.

Nyhet

SAIHs sommerleir 2024

Velkommen til SAIHs sommerleir 2024 i hjertet av Nordmarka, 13. -16. juni. Her samles aktivister og medlemmer fra hele landet til en helg fylt med bading, faglig påfyll, aktivisme og mye moro.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon