Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Radi-Aid Awards 2017: Her er årets finalister

KLIKK HER FOR Å STEMME NÅ!

I dag offentliggjøres finalistene til den internasjonale prisutdelingen Radi-Aid Awards, arrangert av SAIH for femte år på rad.

Bruken av kjendiser får særlig gjennomgå i årets "Rusty"-kategori. Artisten Ed Sheeran og skuespillerne Tom Hardy og Eddie Redmayne – alle briter – deltar i hver sine videoer fra Comic Relief og Disasters Emergency Committee (DEC).

- Juryen reagerte både på at innslaget med Ed Sheeran i bunn og grunn handlet om ham selv, og at man i det hele tatt fortsatt tar i bruk «den hvite heltestemmen», slik alle de tre britiske finalistene gjør. Å lage innsamlingskampanjer til sultkatastrofer er ikke lett, men måten det fremstilles i DEC-filmene er unødvendig forenklet og unyansert, forklarer Øgård.

Blant de innsendte nominasjonene fra folk over hele verden var det i år mange innsamlingsvideoer om sultkatastrofene i Øst-Afrika og Jemen.

- Men disse ble ikke vurdert som dårlige, fordi de klarer å kommunisere et emosjonelt viktig budskap om at dette haster, uten å ta i bruk så stereotypiske og grafiske bilder med utallige navnløse mennesker, og uten en hvit helt som forteller budskapet. Dette viser at det går an å formidle dette på en bedre måte, sier Øgård.

Les mer og stem på de nominerte her.

Vil fremme de gode eksemplene

Gjennom Radi-Aid Awards er SAIH opptatt av å fremme de gode eksemplene på bistandskommunikasjon, noe årets fire finalister til «Golden Radiator» viser. Temaer som flyktningkrisen, langsiktig bistand og seksuelt slaveri fremmes på en nyansert og informativ måte.

- Målet med prisutdelingen er å fremme mer kreativitet og mer nyanse i bistandskommunikasjon, for det er fullt mulig å fremstille lidelse med verdighet. De siste årene har det skjedd svært mye positivt på feltet. Dette ser vi tydelig gjennom finalistene til årets Golden-kategori, og det er helt klart vanskeligere å finne de dårlige eksemplene, sier Øgård.

Vinnerne av årets prisutdeling annonseres under en egen live-sending på Radi-Aids facebook-side, torsdag 7. desember. Mer informasjon om formålet og oversikt over alle nominerte: www.radiaid.com.

Rettelse: Opprinnelig var også en video fra Norges Røde Kors nominert i kategorien Rusty. Denne viste seg å ikke oppfylle kriteriene for når innslaget må ha blitt produsert likevel - mellom desember 2016 og november 2017.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
En statue på et torg, foran en bygning.En statue på et torg, foran en bygning.

Nyhet

Akademisk boikott er ikke autoritært eller prinsippløst

Det er ingen grunn å skille skarpt mellom rett, moral og politikk i universitetspolitiske spørsmål.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon