Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Ny ledertrio i SAIH

Mandag 4. juli var SAIHs nye arbeidsutvalg offisielt i gang, med store planer for det kommende året.

Inga Marie Nymo Riseth (25) har det siste året vært politisk nestleder i SAIH. Hun har en bachelor i Internasjonale Miljø- og Utviklingsstudier fra Universitetet for Miljø og Biovitenskap og påbegynt master i menneskerettigheter ved UiO. I 2015 var hun ungdomsdelegat i FN. Nymo Riseth begynte i SAIH i 2010, og har siden vært med i SAIHs landsråd, temagruppe, informasjonskomiteen og som styremedlem.

- SAIH går inn i en spennende periode med høyt aktivitetsnivå. Gjennom kampanjer som Verdens Beste Nyheter og Radi-Aid fortsetter vi å markere oss som kritiske til måten det kommuniseres om bistand og utvikling. Gjennom Operasjon Dagsverk-prosjektet «Utdanning – det kraftigste våpenet» i Colombia og ny politisk kampanje om en global studentbevegelse skal vi styrke bildet av SAIH som en solidaritetsbevegelse for studenter verden over, sier Riseth.

- I tillegg ønsker jeg å jobbe for økt eierskap blant norske akademikere og akademikerorganisasjoner. Studenter og akademikere må stå samlet i kampen for god høyere utdanning til alle og akademisk frihet, og SAIH trenger norske akademikere med på laget, fortsetter hun.

Beathe Øgård (23) har en bachelor i utviklingsstudier fra UiO, og begynte som aktivist i SAIH Blindern i 2013. Hun har siden vært Ulandsseminar-koordinator, medlem i SAIHs kampanjeutvalg og informasjonskomiteen i 2015. Det siste året har Øgård vært praktikant ved den Norske ambassaden i Yangon, Myanmar, og ved UN Womens nordiske kontor i København.

- Som politisk nestleder i SAIH gleder jeg meg til å utvikle en politisk kampanje om en global studentbevegelse og løfte fokuset på akademisk frihet og høyere utdanning i Norge og internasjonalt. Som en del av dette ser jeg frem til å videreføre det gode arbeidet som er blitt lagt ned i forbindelse med Students at Risk-ordningen. Dette året vil jeg også arbeide for at studentdemokratiene blir inkludert i større grad enn tidligere i SAIHs arbeid. Jeg mener vi har et stort potensiale for hva vi kan utrette som en samlet studentbevegelse i Norge, sier Øgård.

Thea Willoch Njaastad (23) har en bachelorgrad i sammenliknende politikk fra Universitetet i Bergen. Hun ble aktivist i SAIH-Bergen i 2014 og var lokallagsleder i 2015-2016. Njaastad satt også i Landsrådet i 2015 og i kampanjeutvalget som utformet den politiske kampanjen om Vest-Sahara i 2016.

- Studenter er viktige politiske stemmer, og som organisatorisk nestleder gleder jeg meg til å jobbe for at unge mennesker skal få studere og tenke fritt. Jeg gleder meg også til å jobbe med Radi-Aid, hvor vi retter viktig kritikk mot vår egen bransje og unyansert bistandskommunikasjon, sier Njaastad.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .

Nyhet

Vacant position: Program advisor Latin America

We are hiring a program advisor for Latin America for a 1-year temporary position with the possibility of extension

Les nyhet
a globe is sitting on top of a wooden table .a globe is sitting on top of a wooden table .

Nyhet

Vacant position: Program advisor southern Africa

We are hiring a program advisor for southern Africa for a newly created permanent position

Les nyhet
a group of people are walking down a street in a protest .a group of people are walking down a street in a protest .

Nyhet

Vil du være med på SAIHs høstkampanje?

SAIH søker kreative og engasjerte mennesker som ønsker å være med i arbeidsgruppen for årets høstkampanje. Søk nå!

Les nyhet
a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .

Nyhet

Avkolonisert bistand fra teori til praksis

SAIH har jobbet med avkolonisering av akademia og av bistanden i mange år, og har erfart hvor vanskelig det kan være å gå fra intensjon til faktisk endring.

Les nyhet
en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.

Nyhet

Revidert statsbudsjett 2024: Utdanning er et nødvendig verktøy for demokrati.

Regjeringens forsalg til revidert statsbudsjett for 2024 byr på mer av de samme kuttene.

Les nyhet
En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.

Nyhet

SAIHs sommerleir 2024

Velkommen til SAIHs sommerleir 2024 i hjertet av Nordmarka, 13. -16. juni. Her samles aktivister og medlemmer fra hele landet til en helg fylt med bading, faglig påfyll, aktivisme og mye moro.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon