Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Ny ledertrio i SAIH

Mandag 4. juli var SAIHs nye arbeidsutvalg offisielt i gang, med store planer for det kommende året.

Inga Marie Nymo Riseth (25) har det siste året vært politisk nestleder i SAIH. Hun har en bachelor i Internasjonale Miljø- og Utviklingsstudier fra Universitetet for Miljø og Biovitenskap og påbegynt master i menneskerettigheter ved UiO. I 2015 var hun ungdomsdelegat i FN. Nymo Riseth begynte i SAIH i 2010, og har siden vært med i SAIHs landsråd, temagruppe, informasjonskomiteen og som styremedlem.

- SAIH går inn i en spennende periode med høyt aktivitetsnivå. Gjennom kampanjer som Verdens Beste Nyheter og Radi-Aid fortsetter vi å markere oss som kritiske til måten det kommuniseres om bistand og utvikling. Gjennom Operasjon Dagsverk-prosjektet «Utdanning – det kraftigste våpenet» i Colombia og ny politisk kampanje om en global studentbevegelse skal vi styrke bildet av SAIH som en solidaritetsbevegelse for studenter verden over, sier Riseth.

- I tillegg ønsker jeg å jobbe for økt eierskap blant norske akademikere og akademikerorganisasjoner. Studenter og akademikere må stå samlet i kampen for god høyere utdanning til alle og akademisk frihet, og SAIH trenger norske akademikere med på laget, fortsetter hun.

Beathe Øgård (23) har en bachelor i utviklingsstudier fra UiO, og begynte som aktivist i SAIH Blindern i 2013. Hun har siden vært Ulandsseminar-koordinator, medlem i SAIHs kampanjeutvalg og informasjonskomiteen i 2015. Det siste året har Øgård vært praktikant ved den Norske ambassaden i Yangon, Myanmar, og ved UN Womens nordiske kontor i København.

- Som politisk nestleder i SAIH gleder jeg meg til å utvikle en politisk kampanje om en global studentbevegelse og løfte fokuset på akademisk frihet og høyere utdanning i Norge og internasjonalt. Som en del av dette ser jeg frem til å videreføre det gode arbeidet som er blitt lagt ned i forbindelse med Students at Risk-ordningen. Dette året vil jeg også arbeide for at studentdemokratiene blir inkludert i større grad enn tidligere i SAIHs arbeid. Jeg mener vi har et stort potensiale for hva vi kan utrette som en samlet studentbevegelse i Norge, sier Øgård.

Thea Willoch Njaastad (23) har en bachelorgrad i sammenliknende politikk fra Universitetet i Bergen. Hun ble aktivist i SAIH-Bergen i 2014 og var lokallagsleder i 2015-2016. Njaastad satt også i Landsrådet i 2015 og i kampanjeutvalget som utformet den politiske kampanjen om Vest-Sahara i 2016.

- Studenter er viktige politiske stemmer, og som organisatorisk nestleder gleder jeg meg til å jobbe for at unge mennesker skal få studere og tenke fritt. Jeg gleder meg også til å jobbe med Radi-Aid, hvor vi retter viktig kritikk mot vår egen bransje og unyansert bistandskommunikasjon, sier Njaastad.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
En statue på et torg, foran en bygning.En statue på et torg, foran en bygning.

Nyhet

Akademisk boikott er ikke autoritært eller prinsippløst

Det er ingen grunn å skille skarpt mellom rett, moral og politikk i universitetspolitiske spørsmål.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon