Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Ny ledertrio i SAIH

Mandag 4. juli var SAIHs nye arbeidsutvalg offisielt i gang, med store planer for det kommende året.

Inga Marie Nymo Riseth (25) har det siste året vært politisk nestleder i SAIH. Hun har en bachelor i Internasjonale Miljø- og Utviklingsstudier fra Universitetet for Miljø og Biovitenskap og påbegynt master i menneskerettigheter ved UiO. I 2015 var hun ungdomsdelegat i FN. Nymo Riseth begynte i SAIH i 2010, og har siden vært med i SAIHs landsråd, temagruppe, informasjonskomiteen og som styremedlem.

- SAIH går inn i en spennende periode med høyt aktivitetsnivå. Gjennom kampanjer som Verdens Beste Nyheter og Radi-Aid fortsetter vi å markere oss som kritiske til måten det kommuniseres om bistand og utvikling. Gjennom Operasjon Dagsverk-prosjektet «Utdanning – det kraftigste våpenet» i Colombia og ny politisk kampanje om en global studentbevegelse skal vi styrke bildet av SAIH som en solidaritetsbevegelse for studenter verden over, sier Riseth.

- I tillegg ønsker jeg å jobbe for økt eierskap blant norske akademikere og akademikerorganisasjoner. Studenter og akademikere må stå samlet i kampen for god høyere utdanning til alle og akademisk frihet, og SAIH trenger norske akademikere med på laget, fortsetter hun.

Beathe Øgård (23) har en bachelor i utviklingsstudier fra UiO, og begynte som aktivist i SAIH Blindern i 2013. Hun har siden vært Ulandsseminar-koordinator, medlem i SAIHs kampanjeutvalg og informasjonskomiteen i 2015. Det siste året har Øgård vært praktikant ved den Norske ambassaden i Yangon, Myanmar, og ved UN Womens nordiske kontor i København.

- Som politisk nestleder i SAIH gleder jeg meg til å utvikle en politisk kampanje om en global studentbevegelse og løfte fokuset på akademisk frihet og høyere utdanning i Norge og internasjonalt. Som en del av dette ser jeg frem til å videreføre det gode arbeidet som er blitt lagt ned i forbindelse med Students at Risk-ordningen. Dette året vil jeg også arbeide for at studentdemokratiene blir inkludert i større grad enn tidligere i SAIHs arbeid. Jeg mener vi har et stort potensiale for hva vi kan utrette som en samlet studentbevegelse i Norge, sier Øgård.

Thea Willoch Njaastad (23) har en bachelorgrad i sammenliknende politikk fra Universitetet i Bergen. Hun ble aktivist i SAIH-Bergen i 2014 og var lokallagsleder i 2015-2016. Njaastad satt også i Landsrådet i 2015 og i kampanjeutvalget som utformet den politiske kampanjen om Vest-Sahara i 2016.

- Studenter er viktige politiske stemmer, og som organisatorisk nestleder gleder jeg meg til å jobbe for at unge mennesker skal få studere og tenke fritt. Jeg gleder meg også til å jobbe med Radi-Aid, hvor vi retter viktig kritikk mot vår egen bransje og unyansert bistandskommunikasjon, sier Njaastad.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

a man holding a flag that says union on ita man holding a flag that says union on it

Nyhet

El Activismo Bajo Ataque

¡Este año celebramos el décimo aniversario del programa Estudiantes en Riesgo (StAR)!

Les nyhet
a woman is holding a sign that says `` do only the rich deserve education '' at a protest .a woman is holding a sign that says `` do only the rich deserve education '' at a protest .

Nyhet

Ja til internasjonale studenter, nei til meningsløs pengeflytting

Regjeringen bruker bistandsmillioner som kunne gitt verdens fattige utdanning, på å dekke studieavgifter i Norge de selv har innført.

Les nyhet
a group of people are standing in a line with their hands in the air .a group of people are standing in a line with their hands in the air .

Nyhet

Regjeringen må øke støtten til menneskerettigheter – ikke kutte den

Mens demokrati og rettigheter er på tilbakegang verden over, foreslår regjeringen å kutte i støtten til sivilsamfunns- og menneskerettighets-organisasjoner.

Les nyhet
a woman in a suit and white shirt is standing in front of a white wall .a woman in a suit and white shirt is standing in front of a white wall .

Nyhet

SAIH kaller statsbudsjettet et svik

Sterkt kritisk til at regjeringen fortsetter å kutte i utdanningsbistanden

Les nyhet
a man in a denim jacket is standing in front of a crowd of people .a man in a denim jacket is standing in front of a crowd of people .

Nyhet

10-årsjubileet for Students at Risk-programmet

I år markerer vi 10 år med beskyttelse av studentaktivister i Norge gjennom Student at Risk (StAR)-programmet.

Les nyhet
a woman is holding a megaphone in her hand and a man is holding a fist in the air .a woman is holding a megaphone in her hand and a man is holding a fist in the air .

Nyhet

Still til valg i SAIH!

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon