Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

NTNU melder seg inn i Scholars at Risk

(image) Scholars at Risk er et internasjonalt nettverk som fremmer akademisk frihet, blant annet gjennom å tilby midlertidig opphold og arbeid for akademikere som er forfulgt i sine hjemland. Gjennom en politisk kampanje i høst satte SAIH fokus på akademisk frihet og oppfordret studentene ved NTNU å engasjere seg. Dette førte til at Studenttinget NTNU mente at NTNU burde melde seg inn i Scholars at Risk. Saken ble videre innarbeidet i NTNUs internasjonale handlingsplan og sist onsdag vedtok Styret ved NTNU denne planen, som blant annet innebærer at NTNU melder seg inn i Scholars at Risk.Vi er svært fornøyd med at NTNU viser solidaritet med akademikere i andre land, og ser på akademisk frihet i et globalt perspektiv, sier Marthe Øren, leder SAIH-Trondheim.Dette er et flott initiativ fra SAIH som Studenttinget har jobbet videre med, og det beviser at det nytter å engasjere seg, sier Bjørnar Kvernevik, leder av Studenttinget NTNU.Alle spørsmål kan rettes til:Bjørnar Kvernevik,Leder, Studenttinget NTNUMobil: 454 65 682Kontor: 735 93 289E-post: sti-leder@org.ntnu.noMarthe Øren,Leder, SAIH – TrondheimMobil: 95409210E-post: saih.trondheim@gmail.com

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
En statue på et torg, foran en bygning.En statue på et torg, foran en bygning.

Nyhet

Akademisk boikott er ikke autoritært eller prinsippløst

Det er ingen grunn å skille skarpt mellom rett, moral og politikk i universitetspolitiske spørsmål.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon