Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Nicaraguas ombud for seksuelt mangfold besøker Oslo

Samira Montiel besøker Norge sammen med tre aktivister fra forskjellige Nicaraguanske lhbt-organisasjoner: Ludovica Espinoza fra trans-organisasjonen ANIT, Martha Villanueva fra SAFO, en organisasjon for lesbiske, og Bismarck Moraga Pena fra Initiativ for seksuelt mangfold og menneskerettigheter (IDSDH).Rettighetsarbeidet for lesbiske, homofile, bifile, transpersoner har hatt store fremskritt i Nicaragua de siste årene. I 2008 ble homoseksualitet avkriminalisert og antidiskrimineringslovgivning på grunnlag av seksuell orientering innført.- De har fått til utrolig mye på kort tid i Nicaragua, og vi gleder oss til å få møte både ombudet og aktivistene for å få lære mer om arbeidet deres, og dele med oss av det vi driver med her og internasjonalt, sier Bård Nylund, leder i LLH.Ombudets oppgave er å ivareta de grunnleggende rettighetene til homofile, lesbiske, bifile og transpersoner i Nicaragua, og Samira Montiel har fungert i stillingen siden november 2009. Stillingen hennes er totalt finansiert av det norske Utenriksdepartementet.Store utfordringer(image) Til tross for avkriminalisering er det store utfordringer for likestilling og inkludering på de fleste samfunnsområder. Religiøse grupper med liten toleranse for kjønnsmangfold øver en sterk innflytelse på både media og regjeringen i landet. Dette skaper forhindringer, også for det hiv- og aidsforebyggende arbeidet. Ut over diskriminering i tilgang til helse er utestenging fra utdannelse og arbeidsliv utbredt.Ombudet har satt i gang et målrettet arbeid mot offentlig forvaltning, både på statlig og lokalt nivå, for å sikre lhbt-befolkningen lik tilgang til tjenester. Målgrupper for holdningsendring er blant annet ansatte innen helse- og utdanningssektoren og den nasjonale politistyrken.På programmet for Oslo-besøket står blant annet: Åpen Kirkegruppe, Barne- likestillings og inkluderingsdepartementet, statssekretærer Ingrid Fiskaa og Gry Larsen, Likestillings- og diskrimineringsombudet Sunniva Ørstavik, LO, samt en rekke norske frivillige organisasjoner.Torsdag 19. mai kan du møte Samira på So kl 13.00. Se mer informasjon om møtet på Facebook.

Foto: Alejandro Jaramillo/Flickr. Kilde: LLH

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .

Nyhet

Vacant position: Program advisor Latin America

We are hiring a program advisor for Latin America for a 1-year temporary position with the possibility of extension

Les nyhet
a globe is sitting on top of a wooden table .a globe is sitting on top of a wooden table .

Nyhet

Vacant position: Program advisor southern Africa

We are hiring a program advisor for southern Africa for a newly created permanent position

Les nyhet
a group of people are walking down a street in a protest .a group of people are walking down a street in a protest .

Nyhet

Vil du være med på SAIHs høstkampanje?

SAIH søker kreative og engasjerte mennesker som ønsker å være med i arbeidsgruppen for årets høstkampanje. Søk nå!

Les nyhet
a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .

Nyhet

Avkolonisert bistand fra teori til praksis

SAIH har jobbet med avkolonisering av akademia og av bistanden i mange år, og har erfart hvor vanskelig det kan være å gå fra intensjon til faktisk endring.

Les nyhet
en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.

Nyhet

Revidert statsbudsjett 2024: Utdanning er et nødvendig verktøy for demokrati.

Regjeringens forsalg til revidert statsbudsjett for 2024 byr på mer av de samme kuttene.

Les nyhet
En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.

Nyhet

SAIHs sommerleir 2024

Velkommen til SAIHs sommerleir 2024 i hjertet av Nordmarka, 13. -16. juni. Her samles aktivister og medlemmer fra hele landet til en helg fylt med bading, faglig påfyll, aktivisme og mye moro.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon