Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Møtereferat 13. februar 2008

TILSTEDE: Maria, Ninan N, Julie, Helena, Grace, Kristian og Anette

FILMVi fikk satt opp plan for de neste fire filmvisningene og fordelt ansvar for visningene, se oversikt under. Det blir et opprom mellom de to siste visningene fordi vi ikke kan vise i uke 11 (pga. eksamen) eller i påsken.Onsdag 20. februar - Tsotsi : Helena og Nina NOnsdag 27. februar – Blood Diamond : Grace og AnetteOnsdag 05. mars – Black Gold : Maria og Julie Onsdag 26. mars – Kampen om Algerie : Kristian

Jeg har funnet litt info om filmene, samt bilder, og sendt til plakatdama vår i OAS sin markedsavdeling. Håper hun kan lage en plakat for hver film og flyere, men venter på svar. Har også spurt om vi kan spre plakater og flyere i kantinene. Det er viktig at vi jobber med å spre info om filmvisningene våre fremover så studentene på HiO blir klar over tilbudet. Det betyr imidlertid at vi må ta oss noen runder med plakater og flyere! Kan vi si det sånn foreløpig at personene som er satt opp med ansvar for de enkelte filmene tar ansvar sin uke? Dvs. enten henge opp plakater selv eller be noen gjøre det! (Jeg har lagt ved en liste med kontaktinfo til alle)

LANDSRÅDJeg gikk fort gjennom sakene som skal opp i Landsrådet til helga, men tror det er mer interessant å gi en oppsummering i etterkant egentlig for var ikke mange saker vi hadde meninger om før vi vet litt mer. Snakket bare om at jeg kan benytte sjansen til å spørre de fra andre lokallag om hva de gjør for å verve nye medlemmer, og om de har erfaringer eller nyttige tips om det å arrangere debatt. Kommer du på flere ting vi trenger ideer på fra andre lokallag så gi meg beskjed! STANDSom nevnt blir det SAIH stand på "Åpen dag" 6. mars. Det er fra kl. 9-14.00, så vi fant ut at vi trenger tre personer til å stå mellom 9-11.30 og tre personer mellom 11.30-14.00. Lokallaget er ikke veldig stort og vi vet allerede at noen ikke kan være med, så håper du stiller opp! Gi beskjed hvis det blir vanskelig for deg å være med innen fredag, ellers lager Helena en liste over hvem som skal stå når! I tillegg delegerer hun ansvar for innkjøp. DEBATTDet ble ikke tid til å snakke om debatten i dag, men det kan vi rette fokus mot neste uke! Maria, Julie og Helena tar initiativ til en diskusjon om tema, så må vi sette en dato og etterhvert starte planleggings arbeidet. Foreslår å ta en idérunde på neste møte, som blir tisdag 19. kl 16.00 (for å holde oss til vanlig fast møtetid). BOKUTSTILLINGJulie har vært i kontakt med biblioteket angående utstilling av bøker og vi har ikke fått klart svar. Men det blir i alle fall ikke før etter mars fordi det var andre utstillinger frem til det. Derfor venter vi litt med å planlegge utstilling, men ha det gjerne i bakhodet hvis du kommer over spennende bøker!Anette Remme

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
En statue på et torg, foran en bygning.En statue på et torg, foran en bygning.

Nyhet

Akademisk boikott er ikke autoritært eller prinsippløst

Det er ingen grunn å skille skarpt mellom rett, moral og politikk i universitetspolitiske spørsmål.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon