Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

​Møt de nye lederne av SAIH

Leder Nicklas Poulsen Viki har med seg organisatorisk nestleder Martine Jahre og politisk nestleder Inga Marie Nymo Riseth. Vi i SAIH gleder oss til fortsettelsen og ønsker den nye ledertrioen velkommen!

Nicklas Poulsen Viki begynte som aktivist i SAIH Blindern i 2011 og ble samme år valgt inn i SAIHs informasjonskomité. Nicklas satt som første nestleder i SAIH i 2012 og har sittet i styret fra 2013 til våren 2015. Nicklas er 29 år og har en mastergrad i organisasjonspsykologi.

Inga Marie Nymo Risethbegynte som aktivist i SAIH Ås i 2010. Hun har siden den gang hatt en rekke verv i organisasjonen. Inga Marie var med i SAIHs Landsråd (2013), temagruppa for urfolk og afro-etterkommere (2013), informasjonskomiteen (2014) og satt i SAIHs styre i 2015. Inga Marie er 24 år, har en bachelor i miljø og utviklingsstudier fra NMBU og påbegynt master i menneskerettigheter ved UiO.

Martine Jahre begynte som aktivist i SAIH Blindern i 2014. Som leder av SAIH Blindern det siste året har hun tatt lokallaget til nye høyder. Våren 2015 har hun sittet i SAIHs informasjonskomité. Martine er 23 år og har en bachelorgrad i statsvitenskap.

Les også: Høydepunkter fra årsmøtet 2015.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
En statue på et torg, foran en bygning.En statue på et torg, foran en bygning.

Nyhet

Akademisk boikott er ikke autoritært eller prinsippløst

Det er ingen grunn å skille skarpt mellom rett, moral og politikk i universitetspolitiske spørsmål.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon