Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Mitt beste råd til korona-isolerte studenter

Korona-pandemien har gjort studenttilværelsen vanskelig for mange. Sosiale arrangementer som før bidro til å skape fellesskap og tilhørighet har plutselig blitt borte. Digitale forelesninger, sosial distansering, stengte lesesaler og avlyste fadderuker gjør det vanskelig å skaffe seg et sosialt nettverk og møte nye venner.

En ny undersøkelse om psykisk helse gjennomført av Tekna, viser at halvparten av norske studenter mener at koronautbruddet gjorde det vanskelig å henge med på studiet, og over halvparten føler seg isolerte. Fordi vi ikke vet hvor lenge denne pandemien vil fortsette å prege livene våre, er dette skremmende lesing.

Jeg vil derfor kaste en livline til alle studenter som føler seg ensomme og skuffet over den nye studenttilværelsen: bli med i en studentorganisasjon! Det endret hele studietiden min.

Sosialt og lærerikt

For mange dreier studietiden seg om forelesninger, pensumlesing og deltidsjobb, og det kan være vanskelig å se for seg at man kan finne tid til mer. I realiteten kan studentorganisasjonene være et etterlengtet avbrekk fra studiene. En organisasjon er ikke bare et sosialt sted hvor du kan utvikle gode vennskap, det er også et sted for personlig utvikling og læring.

Frivillig arbeid gir deg muligheten til å lære ting du ikke nødvendigvis lærer i et klasserom, som sosiale ferdigheter, lederegenskaper, med mer. Det er ikke lett å finne en relevant og spennende jobb mens du fortsatt sitter på skolebenken. Som frivillig stilles det derimot få eller ingen krav til kvalifikasjoner. Her får du muligheten til å utfordre deg selv og oppleve mestring i trygge omgivelser.

Like viktig som utdannelsen min

Da jeg kom til Norge fra Honduras i 2018 for å studere, kjente jeg ingen. Å bli en del av et engasjert og sosialt miljø i SAIH endret alt. Her har jeg fått muligheten til å utvikle meg som leder og lære mer om alt fra kampanjearbeid til budsjettering og sosiale medier. Ikke minst har jeg fått mulighet til å bidra inn i et viktig arbeid for utdanning og studenters rettigheter internasjonalt.

Etter at korona og smitteverntiltak satte en stopper for planlagte arrangementer og gjorde det vanskelig å samles i store grupper, fortsatte lokallagene våre med sine ukentlige møter og viste at det å ta vare på hverandre er minst like viktig som vår aktivisme.

Noe for alle

De fleste utdanningsinstitusjoner har egne nettsider som gir deg en oversikt over hvilke organisasjoner og foreninger du kan engasjere deg i. Finn en sak som interesserer deg og ta kontakt. Det er ikke avgjørende hvilken organisasjon du velger, fordelene ved å engasjere seg i frivillig arbeid er de samme. En studie laget av professor Ruut Veenhoven, ved Erasmus University Rotterdam i Nederland, viser at frivillig arbeid gjør deg lykkelig fordi det bl.a. gir mer sosial kontakt med likesinnede mennesker. Folk som jobber med frivillig arbeid er også mer optimistiske, noe jeg tror vi alle trenger i lys av pandemien!

Kjære student, hva venter du på?

Les mer: Bli med i SAIH.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon