Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Mitt beste råd til korona-isolerte studenter

Korona-pandemien har gjort studenttilværelsen vanskelig for mange. Sosiale arrangementer som før bidro til å skape fellesskap og tilhørighet har plutselig blitt borte. Digitale forelesninger, sosial distansering, stengte lesesaler og avlyste fadderuker gjør det vanskelig å skaffe seg et sosialt nettverk og møte nye venner.

En ny undersøkelse om psykisk helse gjennomført av Tekna, viser at halvparten av norske studenter mener at koronautbruddet gjorde det vanskelig å henge med på studiet, og over halvparten føler seg isolerte. Fordi vi ikke vet hvor lenge denne pandemien vil fortsette å prege livene våre, er dette skremmende lesing.

Jeg vil derfor kaste en livline til alle studenter som føler seg ensomme og skuffet over den nye studenttilværelsen: bli med i en studentorganisasjon! Det endret hele studietiden min.

Sosialt og lærerikt

For mange dreier studietiden seg om forelesninger, pensumlesing og deltidsjobb, og det kan være vanskelig å se for seg at man kan finne tid til mer. I realiteten kan studentorganisasjonene være et etterlengtet avbrekk fra studiene. En organisasjon er ikke bare et sosialt sted hvor du kan utvikle gode vennskap, det er også et sted for personlig utvikling og læring.

Frivillig arbeid gir deg muligheten til å lære ting du ikke nødvendigvis lærer i et klasserom, som sosiale ferdigheter, lederegenskaper, med mer. Det er ikke lett å finne en relevant og spennende jobb mens du fortsatt sitter på skolebenken. Som frivillig stilles det derimot få eller ingen krav til kvalifikasjoner. Her får du muligheten til å utfordre deg selv og oppleve mestring i trygge omgivelser.

Like viktig som utdannelsen min

Da jeg kom til Norge fra Honduras i 2018 for å studere, kjente jeg ingen. Å bli en del av et engasjert og sosialt miljø i SAIH endret alt. Her har jeg fått muligheten til å utvikle meg som leder og lære mer om alt fra kampanjearbeid til budsjettering og sosiale medier. Ikke minst har jeg fått mulighet til å bidra inn i et viktig arbeid for utdanning og studenters rettigheter internasjonalt.

Etter at korona og smitteverntiltak satte en stopper for planlagte arrangementer og gjorde det vanskelig å samles i store grupper, fortsatte lokallagene våre med sine ukentlige møter og viste at det å ta vare på hverandre er minst like viktig som vår aktivisme.

Noe for alle

De fleste utdanningsinstitusjoner har egne nettsider som gir deg en oversikt over hvilke organisasjoner og foreninger du kan engasjere deg i. Finn en sak som interesserer deg og ta kontakt. Det er ikke avgjørende hvilken organisasjon du velger, fordelene ved å engasjere seg i frivillig arbeid er de samme. En studie laget av professor Ruut Veenhoven, ved Erasmus University Rotterdam i Nederland, viser at frivillig arbeid gjør deg lykkelig fordi det bl.a. gir mer sosial kontakt med likesinnede mennesker. Folk som jobber med frivillig arbeid er også mer optimistiske, noe jeg tror vi alle trenger i lys av pandemien!

Kjære student, hva venter du på?

Les mer: Bli med i SAIH.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .

Nyhet

Vacant position: Program advisor Latin America

We are hiring a program advisor for Latin America for a 1-year temporary position with the possibility of extension

Les nyhet
a globe is sitting on top of a wooden table .a globe is sitting on top of a wooden table .

Nyhet

Vacant position: Program advisor southern Africa

We are hiring a program advisor for southern Africa for a newly created permanent position

Les nyhet
a group of people are walking down a street in a protest .a group of people are walking down a street in a protest .

Nyhet

Vil du være med på SAIHs høstkampanje?

SAIH søker kreative og engasjerte mennesker som ønsker å være med i arbeidsgruppen for årets høstkampanje. Søk nå!

Les nyhet
a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .

Nyhet

Avkolonisert bistand fra teori til praksis

SAIH har jobbet med avkolonisering av akademia og av bistanden i mange år, og har erfart hvor vanskelig det kan være å gå fra intensjon til faktisk endring.

Les nyhet
en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.

Nyhet

Revidert statsbudsjett 2024: Utdanning er et nødvendig verktøy for demokrati.

Regjeringens forsalg til revidert statsbudsjett for 2024 byr på mer av de samme kuttene.

Les nyhet
En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.

Nyhet

SAIHs sommerleir 2024

Velkommen til SAIHs sommerleir 2024 i hjertet av Nordmarka, 13. -16. juni. Her samles aktivister og medlemmer fra hele landet til en helg fylt med bading, faglig påfyll, aktivisme og mye moro.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon