Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Lyst til å stille til verv i SAIH Blindern?

Arbeidsutvalget består per dags dato av leder, nestleder, økonomiansvarlig, nettsideansvarlig og ulandsseminaransvarlig.

På det ekstraordinære årsmøtet skal det velges ny økonomiansvarlig, nettsideansvarlig og ulandsseminaransvarlig. I tillegg skal det kanskje velges 2. nestleder (siden Tone |nestleder| og Julie |leder| mest sannsynlig er borte neste semester). Under finnes det beskrivelser av de ulike vervene.

Økonomiansvarlig - økonomiansvarlig har ansvar for økonomien til lokallaget sammen med leder. Dette innebærer å lage budsjett for semesteret og regnskap i slutten av semesteret, i tillegg til å betrale regninger og overføre til folk i lokallaget som har lagt ut penger  Nettsideansvarlig - nettsideansvarlig har ansvar for å oppdatere nettsidene sammen med AU (arbeidsutvalget, består av leder, nestleder, økonomiansvarlig, ulandsseminaransvarlig, nettsideansvarlig og evt 2. nestleder) Ulandsseminaransvarlig - ulandsseminaransvarlg har ansvar for å koordinere ulandsseminaret (koordinere, ikke lage alle seminarene) og sørge for det praktiske før hvert seminar. Evt 2. nestleder - en evt 2. nestleder har ingen konkrete oppgaver, men skal lære seg alle praktiske ting som skal til for å lede lokallaget. Dette på grunn av at Tone og jeg mest sannsynlig forsvinner fra lokallat til neste semester og vi trenger en som kan alt som da kan sørge for at lokallaget fortsetter 

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon