Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Ledig stilling: Daglig leder i SAIH

Nå søker SAIH en daglig leder som skal lede sekretariatet vårt og samarbeide med styret i kontinuerlig strategisk utvikling av organisasjonen. Daglig leder har ansvar for at arbeidet er kvalitetssikret og i samsvar med SAIHs visjon og verdigrunnlag. Daglig leder rapporterer til styret og mellom styremøtene til styreleder. Styreleder er talsperson i SAIH. Daglig leder jobber tett med politisk ledelse (styreleder, samt to nestledere) i strategiske spørsmål.

Stillingen er en åremålsstilling for fire år, med mulighet for forlengelse i nye fire år.

Stillingens hovedansvars- og arbeidsoppgaver:

Lede sekretariatet og samarbeide med styret i kontinuerlig strategisk utvikling av organisasjonen.Ansvar for administrative og økonomiske rutiner i tråd med gjeldende lovverk og SAIHs retningslinjer og fullmakter.Sikre at SAIHs bistandsarbeid, politisk påvirkningsarbeid og informasjonsarbeid blir godt planlagt og gjennomført.Overordnet og utøvende personalansvar.Kvalitetssikre rapporter og holde kontakt med donorer innenfor de ulike arbeidsområdene i SAIH.Være en pådriver for SAIHs inntektsbringende arbeid.Initiere og følge opp utviklingen av helhetlige og langsiktige strategier i samarbeid med styret, styreleder og sekretariatet.Sørge for en effektiv og god arbeidsfordeling med klare forventninger på kontoret til SAIH.

Vi søker deg som har:

Ledererfaring og interesse for strategisk arbeid og utviklingHatt omfattende ansvar for budsjettering og økonomistyring Hatt personalansvarRelevant høyere utdanningFlytende norsk og engelsk

Det er en fordel om du har følgende kvalifikasjoner:

Erfaring fra organisasjonsarbeidErfaring fra internasjonalt arbeid og/eller bistandsfaglig arbeidGode kunnskaper i spansk

Som daglig leder i SAIH bør du ha disse personlige egenskapene:

Strukturert og systematiskSkaper tillit i eget team og organisasjonen for øvrigGode kommunikasjons- og motivasjonsevnerStor fleksibilitet og arbeidskapasitetTrives med mye ansvar og tar initiativGod rolleforståelse

Vi tilbyr:

Spennende utfordringer i et dynamisk miljø i en av Norges eldste bistands- og solidaritetsorganisasjoner.Varierte og meningsfylte oppgaverEt godt arbeidsmiljøLønn etter avtaleAvtalefestet pensjonsordning

Arbeidssted vil være SAIHs kontor i Oslo sentrum. Det må påregnes noe kvelds- og helgearbeid, samt reisevirksomhet. Daglig leder ansettes i en åremålsstilling for fire år, med mulighet for forlengelse for en ny åremålsperiode på fire år.

Skriftlig søknad med CV sendes som e-post til leder@saih.no. Søknadsfrist: 7.februar kl. 23:59.

Det er ønskelig med snarlig tiltredelse.

SAIH jobber for å være en mangfoldig arbeidsplass. Vi oppfordrer alle til å søke, uavhengig av bakgrunn.

Nærmere opplysninger fås ved henvendelse til leder i SAIH, Sunniva Folgen Høiskar. Tlf: 90 57 66 14 Epost leder@saih.no

SAIH er en solidaritetsorganisasjon drevet av studenter og akademikere. SAIH jobber nasjonalt og internasjonalt med utviklingssamarbeid, politisk påvirkning og informasjonsarbeid, med særlig fokus på høyere utdanning. SAIH jobber for at alle skal ha tilgang til god utdanning, slik at de kan bidra til en mer rettferdig verden. Vi samarbeider med 30 partnerorganisasjoner i 7 land, i Latin Amerika, Sørlige Afrika og Asia. SAIH omsetter årlig for 60 mill. kroner. Vi har 16 medarbeidere og tre frikjøpte tillitsvalgte som holder til i moderne lokaler i Miljøhuset i Oslo sentrum. SAIH er en demokratisk styrt medlemsorganisasjon i stadig vekst. Vi har over 50 medlemsorganisasjoner som representerer universiteter og høyskoler, studentdemokratier, arbeidstakerorganisasjoner, interesseorganisasjoner innenfor høyere utdanning et nettverk av frivillige aktivister organisert i 12 lokallag over hele landet.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon