Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Kjære student, takk for tierne!

Hvert år bidrar mer enn 200 000 studenter med en symbolsk sum ved siden av semesteravgiften. SAIH-tierne utgjør mellom 20 og 40 kr per semester, avhengig av hvor du studerer. I 2016 samlet studentene inn mer enn 11 millioner kroner. Resultatet viser at det nytter å engasjere seg- selv i det små. Tusen takk til alle som velger å bidra!

Hvem er SAIH

SAIH er Norges største solidaritetsorganisasjon for studenter og akademikere. Vi støtter 40 organisasjoner i 8 land i Latin-Amerika, Sørlige Afrika og Asia. Vårt motto er «utdanning for frigjøring». Vi mener at god utdanning er et av de mest effektive verktøyene vi har for å bekjempe fattigdom. I tillegg til langsiktig bistandsarbeid jobber vi med politisk påvirkning i Norge og internasjonalt, for å bedre rammevilkårene for utdanning og utvikling globalt.

Hva SAIH-tierne går til

SAIH har ikke kontor i utlandet, men jobber sammen med lokale organisasjoner som deler vår visjon og våre verdier. Det er mange gode eksempler på hvordan tierne bidrar til å skape små og store endinger i våre partnerland:

Vi i SAIH er opptatt av at mest mulig av ditt bidrag går til formålet. I 2016 gikk 90,8 % til formål og kun 9 % til administrasjon og profilering. SAIH er medlem av Innsamlingskontrollen, noe som betyr at vårt innsamlingsarbeid er underlagt spesifikke retningslinjer og ekstern kontroll.

Les mer om vårt arbeid, her.

En kaffekopp i måneden

Man blir ikke rik av å leve på studielån i Norge, likevel ønsker mange å engasjere seg i internasjonale spørsmål. Har du råd til å spandere en kaffekopp i måneden? Gjør SAIH og høyere utdanning til din hjertesak. Ved å sende en SMS med kodeord «utdanning» til 2380 bidrar du med 40 kr i måneden.

Vi ses på campus!

SAIH har lokallag på elleve studiesteder rundt om i landet. I disse dager står de på stand for å fortelle deg om SAIH og ikke minst- takke deg for tierne. Vi håper du vil ta deg tid til å slå av en prat! Du kan finne mer informasjon om ditt lokallag, her.

Les også: Ofte stilte spørsmål om SAIH-tierne

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon