Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Kampanjedagboka

SAIHs kampanjeuke kickstartet med Norwatch sin avsløring om at oljefondet har investeringer verdt 2,4 milliarder i gjødselsselskaper som samarbeider med Marokko. SAIH lyktes med å få dekning i Aftenposten, som var den første store avisen som dekket avsløringen. Midt i kampanjeuka ble også ledende menneskerettighetsaktivister fra Vest-Sahara utsatt for alvorlige overgrep av marokkanske myndigheter. SAIH og Støttekomiteen for Vest-Sahara tok initiativ til å samle 18 norske organisasjoner, inkludert alle de politiske ungdomspartiene, bak et brev som ber utenriksminister Jonas Gahr Støre om å protestere ovenfor Marokko. Saken fikk oppmerksomhet i media og og ble sent ut som NTB-melding. Flere lokallag har også fått innlegg og redaksjonelle saker på trykk i studentmedier. (Flere medieoppslag finnes her).

I løpet av kampanjeuka ble det arrangert over 30 kampanjeaktiviteter av 9 forskjellige lokallag. Blant annet er det blitt gjennomført en demonstrasjon i Bergen med slagord FINGRA AV (fos)FATET!, en tretti meter lang mur med checkpoint ble bygget på Blindern, og flere lokallag har hatt forelesningsstunts f.eks ved UiO. På Ås stjal de skolebøker, for så å selge dem tilbake. Tilbakemeldinger som har kommet under kampanjeuka fra besøkende på forskjellige arrangementer understreker at folk er forbløffet over at konflikten ikke har fått den internasjonale oppmerksomheten den fortjener.

Soumaia Hamoudi, en saharawisk student, holdt foredrag flere steder i Norge. Hun inviterte også skipsreder Kristian Jebsen på besøk til sin familie i flyktningleirene i Algerie (Jepsen er deleier i Gearbulk som frakter fosfat fra New-Zeland). Soumaia håpet at han ville ta oppfordringen og få lære litt om konsekvensene av den okkupasjonen han bidrar til å opprettholde. Foreløpig har det ikke kommet noen respons.

(image) SAIH-Kristiansand samler inn underskrifter (Det er fortsatt kampanjeaktiviteter som vil bli arrangert i tiden fremover. Teksten vil bli oppdatert)

Og folkens:

Skriv under oppropet ogLes mer om konflikten, ressurstyveriet & studentkampen

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .

Nyhet

Vacant position: Program advisor Latin America

We are hiring a program advisor for Latin America for a 1-year temporary position with the possibility of extension

Les nyhet
a globe is sitting on top of a wooden table .a globe is sitting on top of a wooden table .

Nyhet

Vacant position: Program advisor southern Africa

We are hiring a program advisor for southern Africa for a newly created permanent position

Les nyhet
a group of people are walking down a street in a protest .a group of people are walking down a street in a protest .

Nyhet

Vil du være med på SAIHs høstkampanje?

SAIH søker kreative og engasjerte mennesker som ønsker å være med i arbeidsgruppen for årets høstkampanje. Søk nå!

Les nyhet
a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .

Nyhet

Avkolonisert bistand fra teori til praksis

SAIH har jobbet med avkolonisering av akademia og av bistanden i mange år, og har erfart hvor vanskelig det kan være å gå fra intensjon til faktisk endring.

Les nyhet
en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.

Nyhet

Revidert statsbudsjett 2024: Utdanning er et nødvendig verktøy for demokrati.

Regjeringens forsalg til revidert statsbudsjett for 2024 byr på mer av de samme kuttene.

Les nyhet
En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.

Nyhet

SAIHs sommerleir 2024

Velkommen til SAIHs sommerleir 2024 i hjertet av Nordmarka, 13. -16. juni. Her samles aktivister og medlemmer fra hele landet til en helg fylt med bading, faglig påfyll, aktivisme og mye moro.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon