Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Jobber for bedre utdanning i hjemlandet

(image) - Hva forbinder du med “utdanning for frigjøring”?- For meg betyr “utdanning for frigjøring” en bedre fremtid for Bolivias befolkning. Fortsatt er analfabetisme utbredt, og det er noe vi jobber med å avskaffe.- Hvorfor er utdanning bra?- Utdanning gir mennesker muligheten til å utvikle seg selv og oppnå mer selvtillit og kunnskap om samfunnet. Samtidig hjelper utdanning oss til å jobbe for å forbedre samfunnet vårt, og på denne måten bli kjent med og kjempe for våre rettigheter.- Hva kan situasjonen for utdanning i verden bli bedre?- Først må myndigheter i hvert land forplikte seg til å jobbe for bedre utdanning. Og man må informere studenter om situasjonen for utdanning i sitt hjemland, slik at studenter kan være med og bidra. Vi trenger utdanningsmodeller fra andre land som kan hjelpe oss å forbedre flere områder. På denne måten kan hver student oppnå den profesjonelle karrieren de ønsker.- Hva kan du gjøre selv for utdanning for frigjøring?- Gjennom arbeidet for alfabetisering her i Bolivia kan jeg lære andre mennesker mine kunnskaper. Jeg har for eksempel hjulpet barn og eldre som trenger hjelp til skrive- og leseferdigheter. Familien er også en viktig faktor for utdanning. Jeg tror vi alle kan spille en avgjørende rolle for bra og gratis utdanning.Les mer om CEADL i Bolivia.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon