Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

"Jeg har sett hvor viktig utdanning er"

Omars mål som president i ACEU, er å sikre alle unge like rettigheter og muligheter til å få seg en utdannelse. Han har selv sett hvor viktig dette er for framtida.

- Jeg kommer fra en arbeiderklassefamilie og et nabolag hvor mange unge ikke hadde tilgang til utdanning. Jeg har sett hvor viktig utdanning er for enkeltmennesker, men også for samfunnet som helhet, og ville engasjere meg for å sikre alle unge like muligheter.

Utdanning skaper endring

ACEU er en nasjonal studentorganisasjon, som jobber for universell, offentlig og gratis utdanning av god kvalitet for alle unge i Colombia. For ACEU er tilgang til utdanning en viktig nøkkel til å skape endring i samfunnet.

- Vi ønsker å bidra til en politisk løsning på den væpna konflikten i Colombia. Derfor kjemper vi for en utdanning som bidrar til fred, demokrati og sosial rettferdighet. Ett av våre mål er at forskning skal være til et gode for samfunnet - ikke en bestillingsvare for næringslivet.

Selv om bevisstgjøring av unge er et viktig mål i seg selv, legger Omar vekt på ACEU sitt bidrag til fredsprosessen, som ett av de tingene han er mest stolt av å ha oppnådd.

- Det jeg er mest stolt av er ikke noe vi i ACEU har oppnådd alene. Vi går nå mot en fredeligere tid i Colombia, som vi har gitt et bidrag til. Vi er stolte av at unge nå kan vokse opp i et fredeligere land, der flere har mulighet til å gå på skole og leve et liv uten frykt.

Les også: Vi går for utdanningen vi drømmer om.

endre verden til det bedre

SAIH og ACEU har kjent hverandre siden ACEU fikk Studentenes fredspris i 2005, mens et formelt samarbeid ble etablert i 2009. Omar forteller at samarbeidet med SAIH har bidratt til å styrke ACEU som organisasjon.

- Samarbeidet med SAIH har vært spesielt viktig de siste årene. Støtten fra norske studenter og akademikere har bidratt til å styrke ACEU som organisasjon og bidratt til mobiliseringen av flere unge. Men støtten vi får er ikke bare materiell. Gjennom tilstedeværelse på våre aktiviteter har SAIH også bidratt med nye perspektiver, for eksempel når det gjelder kjønn og likestilling.

Omar har følgende hilsen til norske studenter og akademikere som er engasjert i spørsmål knyttet til utvikling og høyere utdanning:

- For meg og for ACEU er internasjonal solidaritet viktig. Samarbeidet med SAIH har gjort det mulig for oss å styrke mobiliseringen av unge studenter, styrke ACEU sin organisatoriske kapasitet, og gitt oss tilgang til et nasjonalt og regionalt nettverk av organisasjoner som jobber for å nå de samme målene som oss. SAIH gjør et godt arbeid, og ved å engasjere seg eller bidra har du muligheten til å støtte organisasjoner som forsøker å endre verden til det bedre.

Støtt kampen for utdanning - gi et bidrag. 

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
En statue på et torg, foran en bygning.En statue på et torg, foran en bygning.

Nyhet

Akademisk boikott er ikke autoritært eller prinsippløst

Det er ingen grunn å skille skarpt mellom rett, moral og politikk i universitetspolitiske spørsmål.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon