Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

"Jeg har sett hvor viktig utdanning er"

Omars mål som president i ACEU, er å sikre alle unge like rettigheter og muligheter til å få seg en utdannelse. Han har selv sett hvor viktig dette er for framtida.

- Jeg kommer fra en arbeiderklassefamilie og et nabolag hvor mange unge ikke hadde tilgang til utdanning. Jeg har sett hvor viktig utdanning er for enkeltmennesker, men også for samfunnet som helhet, og ville engasjere meg for å sikre alle unge like muligheter.

Utdanning skaper endring

ACEU er en nasjonal studentorganisasjon, som jobber for universell, offentlig og gratis utdanning av god kvalitet for alle unge i Colombia. For ACEU er tilgang til utdanning en viktig nøkkel til å skape endring i samfunnet.

- Vi ønsker å bidra til en politisk løsning på den væpna konflikten i Colombia. Derfor kjemper vi for en utdanning som bidrar til fred, demokrati og sosial rettferdighet. Ett av våre mål er at forskning skal være til et gode for samfunnet - ikke en bestillingsvare for næringslivet.

Selv om bevisstgjøring av unge er et viktig mål i seg selv, legger Omar vekt på ACEU sitt bidrag til fredsprosessen, som ett av de tingene han er mest stolt av å ha oppnådd.

- Det jeg er mest stolt av er ikke noe vi i ACEU har oppnådd alene. Vi går nå mot en fredeligere tid i Colombia, som vi har gitt et bidrag til. Vi er stolte av at unge nå kan vokse opp i et fredeligere land, der flere har mulighet til å gå på skole og leve et liv uten frykt.

Les også: Vi går for utdanningen vi drømmer om.

endre verden til det bedre

SAIH og ACEU har kjent hverandre siden ACEU fikk Studentenes fredspris i 2005, mens et formelt samarbeid ble etablert i 2009. Omar forteller at samarbeidet med SAIH har bidratt til å styrke ACEU som organisasjon.

- Samarbeidet med SAIH har vært spesielt viktig de siste årene. Støtten fra norske studenter og akademikere har bidratt til å styrke ACEU som organisasjon og bidratt til mobiliseringen av flere unge. Men støtten vi får er ikke bare materiell. Gjennom tilstedeværelse på våre aktiviteter har SAIH også bidratt med nye perspektiver, for eksempel når det gjelder kjønn og likestilling.

Omar har følgende hilsen til norske studenter og akademikere som er engasjert i spørsmål knyttet til utvikling og høyere utdanning:

- For meg og for ACEU er internasjonal solidaritet viktig. Samarbeidet med SAIH har gjort det mulig for oss å styrke mobiliseringen av unge studenter, styrke ACEU sin organisatoriske kapasitet, og gitt oss tilgang til et nasjonalt og regionalt nettverk av organisasjoner som jobber for å nå de samme målene som oss. SAIH gjør et godt arbeid, og ved å engasjere seg eller bidra har du muligheten til å støtte organisasjoner som forsøker å endre verden til det bedre.

Støtt kampen for utdanning - gi et bidrag. 

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .

Nyhet

Vacant position: Program advisor Latin America

We are hiring a program advisor for Latin America for a 1-year temporary position with the possibility of extension

Les nyhet
a globe is sitting on top of a wooden table .a globe is sitting on top of a wooden table .

Nyhet

Vacant position: Program advisor southern Africa

We are hiring a program advisor for southern Africa for a newly created permanent position

Les nyhet
a group of people are walking down a street in a protest .a group of people are walking down a street in a protest .

Nyhet

Vil du være med på SAIHs høstkampanje?

SAIH søker kreative og engasjerte mennesker som ønsker å være med i arbeidsgruppen for årets høstkampanje. Søk nå!

Les nyhet
a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .

Nyhet

Avkolonisert bistand fra teori til praksis

SAIH har jobbet med avkolonisering av akademia og av bistanden i mange år, og har erfart hvor vanskelig det kan være å gå fra intensjon til faktisk endring.

Les nyhet
en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.

Nyhet

Revidert statsbudsjett 2024: Utdanning er et nødvendig verktøy for demokrati.

Regjeringens forsalg til revidert statsbudsjett for 2024 byr på mer av de samme kuttene.

Les nyhet
En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.

Nyhet

SAIHs sommerleir 2024

Velkommen til SAIHs sommerleir 2024 i hjertet av Nordmarka, 13. -16. juni. Her samles aktivister og medlemmer fra hele landet til en helg fylt med bading, faglig påfyll, aktivisme og mye moro.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon