Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

​Internasjonal ungdomsdag

Årets "World Youth Day" fokuser på hvordan ungdom kan sikres reell deltakelse i beslutningsprosesser som angår dem. Over hele verden feirer organisasjoner, bevegelser og nettverk denne dagen ved å invitere til ulike arrangementer med hovedfokus på ungdoms deltakelse. I en tale tidligere i uken sa Ban Ki Moon at ungdoms deltakelse er en essensiell brikke for å kunne oppnå de nye bærekraftsmålene.

SAIHs samarbeidspartner Youth Empowerment Transfromation Trust (YETT) markerer dagen ved å organiserer et seminar med fokus på nettopp ungdoms deltakelse i beslutningsprosesser, lokalt og nasjonalt. De har invitert ungdom fra hele Zimbabwe for å diskutere unges rettigheter, deltakelse og demokrati. For å innlede debatten hadde de blant andre med seg Tionei Melody Dziva, den yngste kvinnelige MP`en fra Zanu PF og lederen for ungdomspartiet til Movement for Democratic Change (MDC) Glanis Changachirere.

Ungdommers politiske deltakelse, og studenter og akademikeres rettigheter er viktige områder SAIH jobber med. Her i Norge skal vi markere ungt lederskap og politisk deltakelse på Arendalsuka. Senere denne høsten vil YETT og SAIH samarbeid om et større seminar i Harare om ungt lederskap– hvor SAIH og YETTs utvekslingsdeltakere vil være tilstede, forteller leder i SAIH, Nicklas Poulsen Viki.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon