Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Interessert i å arbeide for studenters rettigheter i Zimbabwe?

Søknadsfrist: 3. April 2017

Utvekslingen Exchange For Academic Freedom har som fokus å jobbe for studenters mulighet til høyere utdanning. YETT arbeider for å øke studenters og ungdoms mulighet til å påvirke politisk i Zimbabwe, og for at flere skal kunne ta utdanning. Du vil arbeide med å støtte og utvikle organisasjonen fra innsiden og bidra med ny kunnskap. Det forventes av deltakerne at de setter seg inn i og forstår den politiske konteksten de vil jobbe i. Likeledes vil du få kunnskap om hvordan ulike sivilsamfunnsorganisasjoner arbeider for å sikre sine rettigheter til utdanning. Gjennom SAIH og YETTs Profesjonsutveksling vil du være en del av et team på to norske deltakere.

Utvekslingsperioden varer fra 15. august 2017 – 15. september 2018. Utvekslingen skjer i samarbeid med Fredskorpset, og med forbehold om finansiering. I perioden vil du delta på to ukers forberedelseskurs, arbeide 12 måneder i Zimbabwe og gjøre to ukers etterarbeid i SAIH når du er tilbake.

SAIH og YETTs Profesjonsutveksling tilbyr:

Reise, opphold og lønn på rundt 200.000 før skatt. (Lønn i 13 måneder) Forsikring og vaksinerForberedelseskurs og hjemkomstseminar

SAIH søker deg som:

Er mellom 22 og 35 årSom har/har hatt sentrale verv/arbeidet i sekretariatet til SAIH.Har arbeidet med organisasjonsutvikling – kapasitetsbygging, ledertrening, og organisasjonsbygging.Har arbeidet med og har kunnskap om sosiale mediaØnsker å bidra til å videreutvikle SAIH etter endt utvekslingHar erfaring med å skrive faglige rapporterHar kunnskap om Sørlige Afrika og studenters situasjonKan arbeide selvstendig og ta initiativHar gode engelskkunnskaper.

Utvekslingens varighet: Totalt 13 måneder, hvorav 2 uker er informasjonsarbeid i Norge september 2018. Deltaker kan ikke ha annen jobb eller studier i utvekslingsperioden.

Send søknad og CV innen 3.april 2017, til stilling@saih.no.

For mer informasjon/spørsmål, ta kontakt med programrådgiver Marianne Haugh: Epost: marianne.haugh@saih.no.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
En statue på et torg, foran en bygning.En statue på et torg, foran en bygning.

Nyhet

Akademisk boikott er ikke autoritært eller prinsippløst

Det er ingen grunn å skille skarpt mellom rett, moral og politikk i universitetspolitiske spørsmål.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon