Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Her er SAIHs nye tillitsvalgte

Beathe Øgård ble valgt som leder i 2017, etter å ha vært politisk nestleder siden 2016. Øgård startet som lokallagsaktivist i SAIH Blindern i 2013, og har en bachelor i utviklingsstudier fra UiO. Siden har hun vært praktikant ved den Norske ambassaden i Yangon, Myanmar og ved UN Womens nordiske kontor i København.

– Jeg takker ydmykt for tilliten til SAIHs Årsmøte til å bli gjenvalgt for enda en periode. Jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidsoppgavene og lede SAIH mot nye høyder. I den neste perioden vil jeg jobbe for at bærekraftsmål 4 om god utdanning realiseres i konkrete politiske tiltak innen norsk utviklingspolitikk som bidrar til en rettferdig høyere utdanning med reell tilgang globalt. Som leder av en samlet student- og akademikerbevegelse for internasjonal solidaritet vil jeg jobbe for at vi løfter situasjonen med angrep på akademisk frihet og høyere utdanning globalt på dagsorden nasjonalt og internasjonalt.

Påtroppende nestleder Kristine Sommerset Bjartnes har sittet i SAIHs styre det siste året, samtidig som hun fullfører mastergraden sin ved NTNU. Før det var hun president for ISFIT (Den internasjonale Studentfestivalen i Trondheim), og samarbeidet tett med SAIH om Studentenes Fredspris.

– Jeg gleder meg til å jobbe med Student Activist Academy og monitorering av brudd på studenters rettigheter. Med politisk kampanje om kapasitetsbygging av høyere utdanning og for at en større del av bistandsbudsjettet skal gå til høyere utdanning. Jeg ønsker også å inspirere til å få med flere aktivister på laget, både studenter, politikere og politikere. Og til å kunne drive tett oppfølging av SAIHs medlemmer, sier Kristine.

Påtroppende nestleder Sunniva Folgen Høiskar har vært aktiv i SAIH siden våren 2015. Siden den gang har hun vist et stort engasjement for organisasjonen og dens arbeid, blant annet gjennom en rekke verv og deltakelse i utvalg og komitéer.

– Jeg gleder meg til å bli endra bedre kjent med SAIHs medlemmer og jobbe for bedre politikk for høyere utdanning i norsk utviklingspolitikk. Jeg gleder meg også masse til Student Activist Academy og å gjøre SAIH mer synlig, og vil at enda flere skal få vite om det fantastiske arbeidet som gjøres av SAIHs partnerorganisasjoner, sier Sunniva.

Det nye arbeidsutvalget inntar sine verv 1. juli.

SAIHs styre 2018-2019:Beathe ØgårdSunniva Folgen HøiskarKristine BjartnesHåkon FottlandEirik Owren HoltJone TrovågInga Marie Nymo RisethSusan JohnsenJarle A. TollaksenRoy KrøvelMarit Egner (vara)

Les de nye grunndokumentene her!

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .

Nyhet

Vacant position: Program advisor Latin America

We are hiring a program advisor for Latin America for a 1-year temporary position with the possibility of extension

Les nyhet
a globe is sitting on top of a wooden table .a globe is sitting on top of a wooden table .

Nyhet

Vacant position: Program advisor southern Africa

We are hiring a program advisor for southern Africa for a newly created permanent position

Les nyhet
a group of people are walking down a street in a protest .a group of people are walking down a street in a protest .

Nyhet

Vil du være med på SAIHs høstkampanje?

SAIH søker kreative og engasjerte mennesker som ønsker å være med i arbeidsgruppen for årets høstkampanje. Søk nå!

Les nyhet
a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .

Nyhet

Avkolonisert bistand fra teori til praksis

SAIH har jobbet med avkolonisering av akademia og av bistanden i mange år, og har erfart hvor vanskelig det kan være å gå fra intensjon til faktisk endring.

Les nyhet
en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.

Nyhet

Revidert statsbudsjett 2024: Utdanning er et nødvendig verktøy for demokrati.

Regjeringens forsalg til revidert statsbudsjett for 2024 byr på mer av de samme kuttene.

Les nyhet
En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.

Nyhet

SAIHs sommerleir 2024

Velkommen til SAIHs sommerleir 2024 i hjertet av Nordmarka, 13. -16. juni. Her samles aktivister og medlemmer fra hele landet til en helg fylt med bading, faglig påfyll, aktivisme og mye moro.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon