Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Gay and Lesbian Memory in Action

(image) GALA er en av de eldste LHBT-organisasjonene i Afrika og har det største arkivet historisk og nyere materiale på lesbiske, homofile, bifile, og transpersoners situasjon i Afrika. GALA er basert på University of Witvatersrand i Johannesburg.

Organisasjonen ble etablert i 1997 og har publisert en rekke bøker. Biblioteket og arkivet brukes flittig av forskere og studenter fra hele verden. De senere årene har de utviklet flere undervisningskurs for skoleklasser som både tar for seg LHBT i et historisk perspektiv i tillegg til å skape et grunnlag for inkludering og aksept i dagens samfunn. De er også den eneste LHBT-organisasjonen som har egne program for døve.

SAIH startet samarbeidet med GALA høsten 2010. Vi støtter to undersøkelser på hvordan lærerskoler i Sør-Afrika integrerer LHBT-aspekter og en studie av utvalgte ungdomsskoler i forhold til toleranse og mobbing, samt et ledertreningskurs for skeive ungdommer rekruttert fra LHBT-organisasjoner i hele landet.

GALA er en av to partnere i programmet «Utdanning til frigjøring for skeive ungdommer i sørlige Afrika» som får støtte fra Utenriksdepartementet.

http://www.gala.co.za/

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon