Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

SAIH presenterer: De tre musketerer!

IK. Hva er det? IdrettsKompaniet? IsKvinnene? IngeniørKomiteen? InvesteringsKlubben? Nei. Vi er Informasjonskomiteen i SAIH! Nå skal du få vite litt mer om oss.

Hva gjør vi?

Vi er Arbeidsutvalget i SAIH (AU) sin høyrehånd. Dette innebærer at vi hjelper til med så å si alt av små og store oppgaver som leder og nestledere trenger hjelp til. Hver tirsdag morgen møtes vi i IK og AU for å diskutere disse oppgavene som kan være alt fra å skrive blogginnlegg, bistå i møter på Stortinget, referere på styremøter og hjelpe til med å arrangere SAIH-seminarer. Vi har også hovedansvaret for å arrangere høst – og vintersamling, sommercamp og Årsmøtet.

Hvem er vi?

Stine Navarsete

Stine ble med i lokallaget på Ås i 2010 da hun gikk på bachelorstudiet i internasjonale miljø- og utviklingsstudier. Etter at hun ble med i Landsrådet, ble hun mer og mer kjent med SAIH som organisasjon og er nå inne i sin andre periode i IK.

Martine Jahre

Martine er leder av lokallaget på Blindern, samtidig som hun nå er inne i sitt siste semester av en bachelor i Statsvitenskap på UiO. Hun er relativt fersk i SAIH sammenliknet med en del andre, men har på kort tid blitt en aktiv SAIHer.

Beate Øgård

Beate går siste året på Utviklingsstudier og ble med i SAIH i 2012. Hun har siden den gang vært svært aktiv i lokallaget på Blindern som aktivist og Ulandsseminar-koordinator.

Hvorfor er det så bra å være i IK?

Det er en ypperlig mulighet til å virkelig bli kjent med hvordan SAIH fungerer som organisasjon. Vi har jevnlig kontakt med leder, nestleder, programrådgivere og alle de andre herlige menneskene som sitter på kontoret i Storgata 11. Men kanskje aller viktigst, vi får bred kontakt med alle aktivistene rundt omkring i Norge gjennom samlinger og besøk til lokallag fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør. Et verv i IK er både sosialt, engasjerende, utfordrende og lærerikt!

Fikk du lyst til å bli en IK'er? Fortvil ikke – Årsmøtet er rett rundt hjørnet (april!), og da har DU muligheten til å stille til et verv i IK.

Og er du ikke med i et lokallag enda? Les mer her!

Grip sjansen!

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
En statue på et torg, foran en bygning.En statue på et torg, foran en bygning.

Nyhet

Akademisk boikott er ikke autoritært eller prinsippløst

Det er ingen grunn å skille skarpt mellom rett, moral og politikk i universitetspolitiske spørsmål.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon