Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Colombia: drap og dramatisk politivold

SAIH jobber sammen med flere organisasjoner i Colombia, blant annet urfolksrådet CRIC i Cauca og studentorganisasjonen ACEU. Begge står midt i de pågående protestene. Via monitoreringssystemet Grita rapporteres det om over 1000 tilfeller av politivold og overgrep mot sivilbefolkningen. Samtidig meldes det om 21 drepte, samtidig som tallene varierer fra kilde til kilde i en kaotisk situasjon.

— Vi er veldig bekymret, og får meldinger fra våre partnere om at situasjonen stadig eskalerer. Urfolksrådet CRIC forteller at flere av deres folk er utsatt for angrep fra politiet, og nevner både skuddskader og vilkårlige arrestasjoner, forteller Høiskar.

I seks dager har titusenvis av urfolk, studenter og arbeidere tatt til gatene. De protesterer mot en ny skattereform, helsereform og økonomisk politikk som de mener vil øke sosiale forskjeller, og for manglende beskyttelse av menneskerettighetsforkjempere.

Alt dette skjer i en tid preget av økonomisk krise og en tredje bølge av pandemien, som bl.a. har ført til stor arbeidsløshet og frafall fra universitetene og utdanning forøvrig. Responsen fra myndighetene har vært voldsom, voldelig og dødelig

SAIH samarbeider med en rekke organisasjoner i Colombia, mange av dem med hovedbase i Cauca og med sterk involvering i de pågående protestene som altså startet fredelig.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon