Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Bli med i SAIHs lokallag!

(image) Bilde fra SAIHs vårsamling 2009 I dag har SAIH lokallag på åtte læresteder rundt om i Norge; fra Bodø i nord til Kristiansand i sør. I Tromsø, Lillehammer og Ås starter vi dessuten opp på nytt, og vi ønsker nye aktivister hjertelig velkommen.

SAIH samarbeider med lokale organisasjoner som arbeider med høyere og uformell utdanning i Latin-Amerika og det sørlige Afrika. I Norge arbeider vi med informasjon om nord/sør-tema i tillegg til at vi påvirker norsk bistands- og utviklingspolitikk. I dette arbeidet er lokallagene helt sentrale, og vi vil ha deg med på laget!

Lokallagene arrangerer debatter, seminarer og kampanjer. I et lokallag blir du kjent med nye folk, du får organisasjonserfaring og kan jobbe med ulike spennende tema, delta på nasjonale samlinger, møte våre partnere samt tilegne deg nyttig kunnskap om bistand og internasjonal politikk.

Er du interessert, kom på en av våre stands/infomøter eller kontakt oss på nestleder1@saih.no

Her kan du møte noen av lokallaga våre:SAIH-Bergen: infomøte 26. august klokka 18 på Internasjonalt rom, StudentsenteretSAIH-Bislet: infomøte 24. august klokka 16.30 i Pilestredet 46SAIH-Blindern: infomøte 27.august klokka 17.15 på Villa EikaSAIH-Kristiansand: infomøte 2. september klokka 18 i rom B3008 på UiASAIH-Lillehammer: infomøte 3. september klokke 16 i seminarrom Ø113SAIH-Tromsø: infomøte 27. august klokka 17 i nedre lysthus/Fredssenteret SAIH-Trondheim: infomøte 26. august klokka 19 på Knaus SAIH-Volda: infomøte 8. september klokka 19 i vesle auditorium (BK159)SAIH-Ås: infomøte 25. august klokka 18 i rom P01 i ParkgårdenBesøk lokallagenes hjemmesider ved å klikke i menyen over.Bli SAIH tilhenger på facebook her

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon