Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Bli med i SAIHs kampanjeutvalg!

SAIH søker kreative og engasjerte folk som vil være med i kampanjeutvalget for årets høstkampanje. Søk nå! Frist 2. februar.

Har du et hjerte for solidaritet og lik rett til utdanning? Har du erfaring med kampanjearbeid eller er du glad i å organisere? Da kan DU være med å utvikle SAIHs høstkampanje 2023!

Om utvalget

Kampanjeutvalget har ansvar for å planlegge og gjennomføre årets høstkampanje. Som utvalgsmedlem får du blant annet være med å bestemme årets tema, utvikle kampanjekonsept i samarbeid med kreativt byrå, planlegge arrangementer og mobilisere SAIHs medlemmer og nettverk til å delta.

Utvalget vil bestå av opptil 8 medlemmer, med representanter fra bl.a. SAIHs sekretariat, Arbeidsutvalget og våre medlemsorganisasjoner.

Kampanjen lanseres i oktober, men utvalgets arbeid starter allerede i mars.

Du må påberegne 1-2 arbeidsmøter i måneden, samt noe arbeid mellom møtene. Det planlegges for fysiske arbeidsmøter i Oslo.

En gruppe mennesker står rundt et bord i et rom.En gruppe mennesker står rundt et bord i et rom.

Hvem er du?

  • Du synes det er givende å jobbe frivillig for SAIH
  • Har erfaring med kampanjearbeid og/eller gjennomføring av arrangement
  • Liker å samarbeide med andre
  • Du kan gjerne være SAIH-aktivist, men det er ikke et krav!

Søknad

Send et kort motivasjonsbrev på epost til nestleder i SAIH, Selma Matsdotter Bratberg: selma.bratberg@saih.no innen 2. februar. Brevet bør inneholde en kort intro av deg selv, din erfaring og motivasjon for å delta.

Kondomer ligger strødd på et bord.Kondomer ligger strødd på et bord.

Om kampanjen

Målet med høstkampanjen er å bidra til økt engasjement og kunnskap om situasjonen for studenter og akademikere internasjonalt.

I samarbeid med medlemmer og nye samarbeidspartnere skal SAIH mobilisere til aktivitet og debatt i studentmiljøer over hele landet, for å løfte frem et aktuelt tema knyttet til studenters rettigheter og akademisk frihet globalt.

Tema velges ut fra hva som er aktuelt og relevant, og her vil du som utvalgsmedlem ha stor påvirkningskraft. I 2022 utviklet SAIH diktator-kondomer for å beskytte studenter. Du kan lese mer om den, her.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon