Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Bli kjent med Taziwa og Valerie

Taziwa er 32 år, har en bachelor i utviklingsstudier og tar en master i offentlig administrasjon. Han han bakgrunn fra Saih sin partner Youth Empowerment Transformation Trust (YETT) i Zimbabwe. Han har jobbet mye med seksuelle og reproduktive rettigheter og ungdomsmedvirkning. 

- Jeg er svært engasjert i spørsmål om ungdoms deltakelse i beslutningsprosesser, likestilling og økonomisk rettferdighet. Jeg gleder meg til å se hvordan Norge jobber med disse spørsmålene, forteller Taziwa.

Valerie er 23 år og har en bachelor i bioteknologi. Hun var internasjonalt ansvarlig i Zinasu, den nasjonale studentforeningen i Zimbabwe. Hun er en studentaktivist som har sterk tro på studenter og ungdoms mulighet til å forandre samfunnet.

- Jeg brenner for studenters rettigheter, vi skal være med å forme den sosiale og politiske utviklingen. Det blir spennende å jobbe med dette feltet i Norge, forteller Valerie.

Taziwa og Valerie vil være på Saih-kontoret fra 5.september, og vil ta del i SAIHs aktiviteter på flere områder gjennom hele det neste året.

Les mer om SAIH i Zimbabwe.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

a group of people are walking down a street in a protest .a group of people are walking down a street in a protest .

Nyhet

Vil du være med på SAIHs høstkampanje?

SAIH søker kreative og engasjerte mennesker som ønsker å være med i arbeidsgruppen for årets høstkampanje. Søk nå!

Les nyhet
a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .

Nyhet

Avkolonisert bistand fra teori til praksis

SAIH har jobbet med avkolonisering av akademia og av bistanden i mange år, og har erfart hvor vanskelig det kan være å gå fra intensjon til faktisk endring.

Les nyhet
en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.

Nyhet

Revidert statsbudsjett 2024: Utdanning er et nødvendig verktøy for demokrati.

Regjeringens forsalg til revidert statsbudsjett for 2024 byr på mer av de samme kuttene.

Les nyhet
En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.

Nyhet

SAIHs sommerleir 2024

Velkommen til SAIHs sommerleir 2024 i hjertet av Nordmarka, 13. -16. juni. Her samles aktivister og medlemmer fra hele landet til en helg fylt med bading, faglig påfyll, aktivisme og mye moro.

Les nyhet
a large group of people are posing for a picture in front of a building .a large group of people are posing for a picture in front of a building .

Nyhet

Dette skjedde på SAIHs Årsmøte

26. og 27. april var over 60 delegater, observatører og gjester samlet på Grønland i Oslo for SAIHs årsmøte 2024.

Les nyhet
en kvinne holder en megafon i hånden og en mann holder en knyttneve i været.en kvinne holder en megafon i hånden og en mann holder en knyttneve i været.

Nyhet

Ledig stilling: Innholdsprodusent

SAIH søker deg som er visuelt sterk med teft for god historiefortelling, og som har erfaring med strategisk oppfølgning av eide og fortjente flater i sosiale medier.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon