Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Attentat mot colombiansk afro-organisasjon

PCN er en viktig rettighetsorganisasjon for afroetterkommere i Colombia og har samarbeidet med SAIH siden 2013. De var en sentral samarbeidspartner da SAIH fikk Operasjon Dagsverk i 2016.

Skyting mot møte

Aktivistene Francia Márquez, Sofia Garzón, Carlos Rosero, Clemencia Carabalí og Victor Moreno møttes lørdag i Santander de Quilichao i Cauca for å planlegge et møte med myndighetene. Bevæpnede menn ankom møtet, skjøt og kastet inn en granat. To livvakter som var til stede ble skadet, mens aktivistene kom fra attentatet uten fysiske skader.

Sofia Garzón (bildet) har vært en av SAIHs viktigste kontakter gjennom mange år, og reiste i 2014 rundt i Norge for å fortelle om brudd på urfolks- og afroetterkommeres rettigheter under SAIHs politiske kampanje. Francia Márquez mottok den internasjonale miljøprisen «Goldman Environmental Prize» og besøkte Norge under Globaliseringskonferansen i 2018.

Økende forfølgelse av sosiale ledere 

Attentatet må sees i sammenheng med den økende forfølgelsen sosiale ledere utsettes for i dagens Colombia, hvor fredsavtalen dessverre ikke har ført til fred i de mest konfliktfylte regionene i landet.

SAIH fordømmer attentatet og krever etterforskning av saken samt at sosiale lederes grunnleggende rettigheter respekteres. Vi står i solidaritet med PCN.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon