Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Akademisk Lunsj med Sirianne Dahlum

Dette er utgangspunktet for Sirianne Dahlums doktorgradsavhandling, som ser på hvorvidt utdannede diktaturer er mer tilbøyelige til å bryte sammen, og hvordan utdanning henger sammen med masse-protester og revolusjoner.

Vi spør: Er studenter og/eller utdannede mennesker mer tilbøyelige til å gjøre opprør mot autoritære regimer? Har kvaliteten på utdanningen noe å si? Og er det slik at studentprotester, når de først finner sted, har større sannsynlighet for å lykkes med å gjennomføre demokratiske revolusjoner?

Velkommen til debatt og lunsj!

Tid: Tirsdag 17. november, kl. 12:00-13:00. Sted: SAIH, Mariboes gate 8, 3. etg. Påmelding: Husk å melde deg på ved å sende en mail til info@saih.no innen 15. november.

Akademisk Lunsj er en uformell møteplass for SAIHs medlemmer, partnere, støttespillere og venner. Hit inviterer vi spennende akademikere til å holde foredrag om aktuelle tema knyttet til høyere utdanning og akademisk frihet.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

a group of people are walking down a street in a protest .a group of people are walking down a street in a protest .

Nyhet

Vil du være med på SAIHs høstkampanje?

SAIH søker kreative og engasjerte mennesker som ønsker å være med i arbeidsgruppen for årets høstkampanje. Søk nå!

Les nyhet
a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .

Nyhet

Avkolonisert bistand fra teori til praksis

SAIH har jobbet med avkolonisering av akademia og av bistanden i mange år, og har erfart hvor vanskelig det kan være å gå fra intensjon til faktisk endring.

Les nyhet
en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.

Nyhet

Revidert statsbudsjett 2024: Utdanning er et nødvendig verktøy for demokrati.

Regjeringens forsalg til revidert statsbudsjett for 2024 byr på mer av de samme kuttene.

Les nyhet
En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.

Nyhet

SAIHs sommerleir 2024

Velkommen til SAIHs sommerleir 2024 i hjertet av Nordmarka, 13. -16. juni. Her samles aktivister og medlemmer fra hele landet til en helg fylt med bading, faglig påfyll, aktivisme og mye moro.

Les nyhet
a large group of people are posing for a picture in front of a building .a large group of people are posing for a picture in front of a building .

Nyhet

Dette skjedde på SAIHs Årsmøte

26. og 27. april var over 60 delegater, observatører og gjester samlet på Grønland i Oslo for SAIHs årsmøte 2024.

Les nyhet
en kvinne holder en megafon i hånden og en mann holder en knyttneve i været.en kvinne holder en megafon i hånden og en mann holder en knyttneve i været.

Nyhet

Ledig stilling: Innholdsprodusent

SAIH søker deg som er visuelt sterk med teft for god historiefortelling, og som har erfaring med strategisk oppfølgning av eide og fortjente flater i sosiale medier.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon