Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

1) Forslag til ulike aktiviteter dere kan arrangere lærestedene

- Utdeling av infomateriell. Her vil hovedvekten av kampanjen ligge. Dere vil få tilsendt løpesedler og plakater. Plakatene passer til å henge opp f. eks ved inngangen til forelesningssalen (plakaten med foreleser), der hvor studentene har kollokviegrupper (kollokvie- plakaten) og på do. Kanskje helst i flere puljer. Infomateriellet egner seg bra på stand og i tillegg kan man dele ut disse i forbindelse med møter eller foredrag. 

- Debatter, f.eks i debattrekke på lærestedet (Nord/Sør-seminaret- Bergen, U-landsseminaret og Onsdagsdebatten-UiO, Halvors Verden- Ås)

- Foredrag. Det er veldig mange interessante temaer som inngår i årets kampanje

- Fellesarrangement med andre organisasjoner, liste over

- Underskriftskampanje: Mer bistand til høyere utdanning. Hovedmålet med denne underskriftskampanjen er at underskriftene skal overleveres norske myndigheter. Mer info kommer på Vårsamlinga.

- Rollespill: Man kan lokalt arrangere et rollespill som tar for seg noe av tematikken i kampanjen. Når man gjør slike ting er det viktig å tenke på at man må skaffe seg allierte blant administrasjon/ledelse/forelesere. Og så i etterkant ta et diskusjonsforum, der man problematiserer over hva som skjedde? Det er også viktig i denne sammenheng at det skal overraske studentene......!

- Informere på forelesninger. Dersom man tar en runde rundt på forskjellige forelesninger for å informere om viktigheten av et nyansert bilde av Afrika kan man nå ut til masse folk. Det er ofte lurt å avklare dette med forelesere på forhånd. Her kan det lønne seg å ta med for eksempel løpesedlene som er korte og lettleselige. Få foreleserne til å ha fokus på temaet under en spesiell forelesning. Det kan også være smart å informere forelesere om kampanjen og spørre om de vil anbefale den til studentene. Studentene stoler ofte på faglig tyngde. Det er nærliggende å tro at de fleste forelesere vil støtte dette prosjektet. Foreleseren behøver ikke bruke mye tid på dette, bare kort info om hva kampanjen går ut på.

- Doavis. Heng disse rundt på de ulike toaletta på universitetet eller høgskolen. Dette krever litt arbeid, men kan samtidig være veldig bra for å nå ut med informasjon. Tips: ikke lag overflod av plakater (en A4 side er nok) og vær flinke med å skifte ut ofte.

- Media: Leserinnlegg, artikler og informasjon om arrangementer dere har. Send det til studentmedia, de er takknemlige for å få stoff. Også studentradio kan kontaktes.

- Fest. Lag en fest, for eksempel etter et foredrag eller etter en dag dere har stått på stand. Blanding av sosialt og fokus på tema for kampanjen.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .

Nyhet

Vacant position: Program advisor Latin America

We are hiring a program advisor for Latin America for a 1-year temporary position with the possibility of extension

Les nyhet
a globe is sitting on top of a wooden table .a globe is sitting on top of a wooden table .

Nyhet

Vacant position: Program advisor southern Africa

We are hiring a program advisor for southern Africa for a newly created permanent position

Les nyhet
a group of people are walking down a street in a protest .a group of people are walking down a street in a protest .

Nyhet

Vil du være med på SAIHs høstkampanje?

SAIH søker kreative og engasjerte mennesker som ønsker å være med i arbeidsgruppen for årets høstkampanje. Søk nå!

Les nyhet
a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .

Nyhet

Avkolonisert bistand fra teori til praksis

SAIH har jobbet med avkolonisering av akademia og av bistanden i mange år, og har erfart hvor vanskelig det kan være å gå fra intensjon til faktisk endring.

Les nyhet
en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.

Nyhet

Revidert statsbudsjett 2024: Utdanning er et nødvendig verktøy for demokrati.

Regjeringens forsalg til revidert statsbudsjett for 2024 byr på mer av de samme kuttene.

Les nyhet
En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.

Nyhet

SAIHs sommerleir 2024

Velkommen til SAIHs sommerleir 2024 i hjertet av Nordmarka, 13. -16. juni. Her samles aktivister og medlemmer fra hele landet til en helg fylt med bading, faglig påfyll, aktivisme og mye moro.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon