Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

1) Forslag til ulike aktiviteter dere kan arrangere lærestedene

- Utdeling av infomateriell. Her vil hovedvekten av kampanjen ligge. Dere vil få tilsendt løpesedler og plakater. Plakatene passer til å henge opp f. eks ved inngangen til forelesningssalen (plakaten med foreleser), der hvor studentene har kollokviegrupper (kollokvie- plakaten) og på do. Kanskje helst i flere puljer. Infomateriellet egner seg bra på stand og i tillegg kan man dele ut disse i forbindelse med møter eller foredrag. 

- Debatter, f.eks i debattrekke på lærestedet (Nord/Sør-seminaret- Bergen, U-landsseminaret og Onsdagsdebatten-UiO, Halvors Verden- Ås)

- Foredrag. Det er veldig mange interessante temaer som inngår i årets kampanje

- Fellesarrangement med andre organisasjoner, liste over

- Underskriftskampanje: Mer bistand til høyere utdanning. Hovedmålet med denne underskriftskampanjen er at underskriftene skal overleveres norske myndigheter. Mer info kommer på Vårsamlinga.

- Rollespill: Man kan lokalt arrangere et rollespill som tar for seg noe av tematikken i kampanjen. Når man gjør slike ting er det viktig å tenke på at man må skaffe seg allierte blant administrasjon/ledelse/forelesere. Og så i etterkant ta et diskusjonsforum, der man problematiserer over hva som skjedde? Det er også viktig i denne sammenheng at det skal overraske studentene......!

- Informere på forelesninger. Dersom man tar en runde rundt på forskjellige forelesninger for å informere om viktigheten av et nyansert bilde av Afrika kan man nå ut til masse folk. Det er ofte lurt å avklare dette med forelesere på forhånd. Her kan det lønne seg å ta med for eksempel løpesedlene som er korte og lettleselige. Få foreleserne til å ha fokus på temaet under en spesiell forelesning. Det kan også være smart å informere forelesere om kampanjen og spørre om de vil anbefale den til studentene. Studentene stoler ofte på faglig tyngde. Det er nærliggende å tro at de fleste forelesere vil støtte dette prosjektet. Foreleseren behøver ikke bruke mye tid på dette, bare kort info om hva kampanjen går ut på.

- Doavis. Heng disse rundt på de ulike toaletta på universitetet eller høgskolen. Dette krever litt arbeid, men kan samtidig være veldig bra for å nå ut med informasjon. Tips: ikke lag overflod av plakater (en A4 side er nok) og vær flinke med å skifte ut ofte.

- Media: Leserinnlegg, artikler og informasjon om arrangementer dere har. Send det til studentmedia, de er takknemlige for å få stoff. Også studentradio kan kontaktes.

- Fest. Lag en fest, for eksempel etter et foredrag eller etter en dag dere har stått på stand. Blanding av sosialt og fokus på tema for kampanjen.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon