Hopp til hovedinnhold

SAIH

Samarbeidspartner

Scholars at Risk

Besøk nettsideEn mann holder en presentasjon for en stor gruppe studenter i en forelesningssal.En mann holder en presentasjon for en stor gruppe studenter i en forelesningssal.

SAIH er medlem av det internasjonale nettverket Scholars at Risk som har som mål å fremme akademisk frihet og forsvare menneskerettighetene til forskere verden over.

Scholars at Risk er et nettverk bestående av institusjoner for høyere utdanning som tilbyr forskere som er utsatt for trusler i sine hjemland, midlertidige stillinger. På denne måten kan forskere fortsette arbeidet sitt i trygghet ved en vertskapsinstitusjon.

Den norske seksjonen av SAR ble etablert i 2011, på initiativ fra SAIH. I dag er SAIH medlem av styringsgruppen hvor vi blant annet bidrar til å spre kunnskap om den årlige utgivelsen av rapporten Free to Think.

Samarbeidspartnere i Internasjonalt

En gruppe mennesker går ned en gate og protesterer. En gruppe mennesker går ned en gate og protesterer.

Students Rights Watch

Students Rights Watch er et globalt SAIH-program dedikert til å beskytte og støtte studentaktivister globalt, gjennom forskning på studentaktivisme, dokumentasjon av rettighetsbrudd, og påvirkningsarbeid.

En mann holder en presentasjon for en stor gruppe studenter i en forelesningssal.En mann holder en presentasjon for en stor gruppe studenter i en forelesningssal.

Scholars at Risk

SAIH er medlem av det internasjonale nettverket Scholars at Risk som har som mål å fremme akademisk frihet og forsvare menneskerettighetene til forskere verden over.

Høyere utdanning for kvinner i Afghanistan

I 2023 etablerte SAIH et samarbeid med Grieg Foundation om et pilotprosjekt. Målet er å tilrettelegge og sikre tilgangen til digital høyere utdanning for kvinner i Afghanistan.

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon