Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

5882 signaturer levert til regjeringen og Telenor!

Da saken var oppe i Stortingets spørretime 16. februar, sa Vestre at regjeringen ikke vil stoppe salget. Han begrunnet det med forhold knyttet til selskapslovgivningen og eierskapsmeldingen, og så gjentok han Telenors eget budskap om at å selge er det minst skadelige Telenor kan gjøre. SAIH og andre som kjenner Myanmar og denne saken, er på ingen måte enige i det. Salg nå er det mest skadelig de kan gjøre, og det finnes alternativer. - Telenor kan ikke lenger operere i Myanmar, men de kan heller ikke la militærjuntaen diktere hvordan de skal trekke seg ut. Telenor kan ikke selge og må derfor fryse virksomheten sin, sier leder i SAIH Hector Ulloa, Veed å gjennomføre dette salget vil Telenor overføre 18 millioner menneskers brukerdata til kjøperne, libanesiske M1 Group og myanmarske Shwe Byain Phyu Group, som har tette bånd til militærjuntaen. Det er svært sannsynlig at sensitive data vil havne hos juntaen, noe som vil sette aktivister og andre i stor fare. – SAIH frykter for sikkerheten til våre partnere og andre som engasjerer seg for menneskerettigheter i Myanmar, sier Ulloa Her kan du lese brevet vi sendte sammen med underskriftene til statsministeren, nærings- og industriministeren og Telenors konsernsjef.

Underskriftskampanjen er fortsatt åpen, og man kan signere her - https://www.change.org/p/telen...

For oppdateringer om saken og oppropet, følg SAIH på Twitter, Instagram eller Facebook.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
En statue på et torg, foran en bygning.En statue på et torg, foran en bygning.

Nyhet

Akademisk boikott er ikke autoritært eller prinsippløst

Det er ingen grunn å skille skarpt mellom rett, moral og politikk i universitetspolitiske spørsmål.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon