Hopp til hovedinnhold

SAIH

Våre medlemmer

SAIH er en demokratisk medlemsorganisasjon bestående av 44 alliansepartnere i Norge. Sammen utgjør vi et engasjert fellesskap som jobber for å bedre rammevilkårene for utdanning og utvikling globalt. Her kan du lære mer om hvem de er og hvorfor de har valgt å bli en del av SAIH.

Portrettbilde av Birgitte Olafsen, generalsekretær i ForskerforbundetPortrettbilde av Birgitte Olafsen, generalsekretær i Forskerforbundet

Birgitte Olafsen, Generalsekretær i Forskerforbundet

Forskningen er internasjonal, og våre medlemmer har blikket vendt mot verden. De ser verdien av internasjonalt samarbeid, og av å sikre folk over hele verden tilgang til utdanning. Vi er stolte medlemmer av SAIH, og ikke minst imponert av arbeidet SAIH gjør for forfulgte studenter gjennom Students at Risk.
Portrettbilde av Oline Sæther, leder av Norsk studentorganisasjon.Portrettbilde av Oline Sæther, leder av Norsk studentorganisasjon.

Oline Sæther, leder av Norsk studentorganisasjon.

SAIH har vært en viktig del av den norske studentbevegelsen helt siden opprettelsen på 60-tallet. De gjør en betydelig jobb med å bidra til at utdanning skal være tilgjengelig for alle. Gjennom vårt medlemskap i SAIH jobber vi for saker som er viktige for oss begge: internasjonal solidaritet og like muligheter til utdanning.
Portrettbilde av rektor ved Universitet i Oslo, Svein Stølen. Portrettbilde av rektor ved Universitet i Oslo, Svein Stølen.

Svein Stølen, Rektor ved Universitet i Oslo

SAIH og UiO sine bånd strekker seg tilbake til 70-tallet. Det er det en god grunn til. Verden står overfor store utfordringer og vi kommer ingen vei alene. Vi er nødt til å stå opp for friheten til å forske fritt og utfordre det etablerte – uansett hvor man befinner seg i verden. Her har SAIH vært en viktig stemme i lang tid. Det er klart UiO skal støtte opp om dette.
Portrettbilde av Gunn Elisabeth Myhren, generalsekretær i Samfunnsviterne.Portrettbilde av Gunn Elisabeth Myhren, generalsekretær i Samfunnsviterne.

Gunn Elisabeth Myhren, generalsekretær i Samfunnsviterne

Som en organisasjon som jobber for å ivareta studenter og arbeidstakernes rettigheter i Norge, er vi stolte av å samarbeide med SAIH, som jobber for alle studenters rettigheter, nasjonalt og internasjonalt.
En kvinne snakker i en megafon foran en stor forsamling. En kvinne snakker i en megafon foran en stor forsamling.

3 grunner til å
bli medlem

1. Bli en del av et engasjert fellesskap bestående av sentrale aktører innen høyere utdanning i Norge.

2. Få stemmerett og makten til å påvirke hvilke saker SAIH skal engasjere seg i.

3. Ta del i kampen for høyere utdanning og akademisk frihet globalt.

Har du spørsmål om SAIH-medlemskap?

Ta kontakt med vår organisasjonsrådgiver, Elena Bogen Slydal på e-post: elena.slydal@saih.no.

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon