Zambia

Zambia er en av verdens største kobberprodusenter. Selv om landets økonomi har vokst seg sterkere, er Zambias befolkning fremdeles fattig. 70% av befolkningen i Zambia er ungdommer, og det finnes mange ulike språk og etniske grupper. SAIH samarbeider med lokale organisasjoner som blant annet jobber med seksuelle rettigheter og opplæring av unge kvinner.

Zambia Peer Education

Foto: SAIH

Disse tre studentene kalles for peer educators. Etter opplæring i seksuell og reproduktiv helse i regi av UNZA-HARP bruker de den nye kunnskapen til å spre helseinformasjon til sine medstudenter.

Zambia: 150 studenter såret i opptøyer på campus

Zambia: 150 studenter såret i opptøyer på campus

Det brøt ut store opptøyer ved University of Zambia (UNZA) i Lusaka tidligere denne uken, i protest mot ubetalt studentstøtte og lønninger til ansatte. Ministeren for høyere utdanning responderte med å forby all aktivitet gjennom studentunionen.

Veileder medstudenter

Veileder medstudenter

De kaller seg “agents for social change” og jobber frivillig for å gi nye studenter en trygg start på studenttilværelsen. Med støtte fra SAIH og universitetet i Lusaka (UNZA) gir de medstudenter råd om trygg sex, farer ved bruk av alkohol og fenomenet «sugar daddys» og «sugar mamas».

​Kvinner på fremmarsj i Zambia

​Kvinner på fremmarsj i Zambia

Flere kvinnelige ministere, økt antall kvinner i parlamentet og en egen kjønnslikestillingslov på vei: Til tross for flere utfordringer er Zambias kvinner mer synlige i samfunnet nå enn tidligere - noe også landets første kvinnelige visepresident er et bevis på.