Hopp til hovedinnhold

SAIH

Samarbeidspartner

Students at Risk

Besøk nettsideEn mann i dongerijakke står foran en mengde mennesker.En mann i dongerijakke står foran en mengde mennesker.

Students at Risk er en livsviktig ordning som støtter studentaktivister som på grunn av sitt engasjement for menneskerettigheter, er i fare for å bli nektet utdanning eller andre rettigheter i hjemlandet sitt.

Gjennom ordningen får studenter fra hele verden muligheten til å fullføre utdanningen sin ved norske høyere utdanningsinstitusjoner. Ordningen ble initiert av SAIH og etablert i Norge i 2014. Nå jobber SAIH for å etablere lignende ordninger i andre land og regioner.

Samarbeidspartnere i Internasjonalt

En gruppe mennesker går ned en gate og protesterer. En gruppe mennesker går ned en gate og protesterer.

Students Rights Watch

Students Rights Watch er et globalt SAIH-program dedikert til å beskytte og støtte studentaktivister globalt, gjennom forskning på studentaktivisme, dokumentasjon av rettighetsbrudd, og påvirkningsarbeid.

En mann holder en presentasjon for en stor gruppe studenter i en forelesningssal.En mann holder en presentasjon for en stor gruppe studenter i en forelesningssal.

Scholars at Risk

SAIH er medlem av det internasjonale nettverket Scholars at Risk som har som mål å fremme akademisk frihet og forsvare menneskerettighetene til forskere verden over.

Høyere utdanning for kvinner i Afghanistan

I 2023 etablerte SAIH et samarbeid med Grieg Foundation om et pilotprosjekt. Målet er å tilrettelegge og sikre tilgangen til digital høyere utdanning for kvinner i Afghanistan.

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon