Støtt oss

Over hele verden kjemper studenter og akademikere en hard kamp for retten til høyere utdanning og akademisk frihet. De risikerer å miste jobben, muligheten til å fullføre utdannelsen sin, opplever overgrep, vold eller fengsel. SAIH jobber for å styrke deres arbeid, og vi trenger deg med på laget. Gjør utdanning til din kampsak, du også. Bli SAIH-støttespiller.

Fyll inn registreringsskjemaet under for Avtalegiro, eller scroll ned for informasjon om Vipps, SMS og lønnstrekk. 

Du kan når som helst velge å stoppe, pause eller endre ditt gavebeløp.

Andre måter å støtte på:

Gi en gave

Ønsker du å gi et enkeltbidrag? Bruk VIPPS og nummer 222 222.

Gi med SMS

Ved å sende en SMS med kodeord "SOLIDARITET" til 2380, bidrar du med 150 kr i måneden. Er du student? Nå kan du bidra med SAIH-tiere fast: SMS kodeord "UTDANNING" til 2380 (40kr/mnd). 

LØNNSTREKK

SAIHs lønnstrekkordning tilbys lærere og ansatte ved fem norske læresteder. Registrer deg for lønnstrekk, her. 

Hyller studenter som fotballstjerner

Hyller studenter som fotballstjerner

Verdens modigste studenter kjemper i front for demokrati og menneskerettigheter, men havner likevel under radaren. Nå lanseres en egen supporterklubb for akademisk frihet. 

"It's ridiculously intense"

"It's ridiculously intense"

Året 2016 endte med stengte universiteter og store FeesMustFall-protester. Nå er et nytt studiesemester i gang, men spørsmålet rundt skolepenger og tilgang til høyere utdanning er fortsatt et betent og uløst tema i Sør-Afrika. 

Student arrestert for ytringer på sosiale medier

Student arrestert for ytringer på sosiale medier

En thailandsk studentaktivist er fortsatt i varetekt etter at han i desember 2016 delte en artikkel på Facebook om Thailands konge Rama X. Sosiale medier blir i økende grad sett på som en trussel i autoritære regimer.

A voice that will not be silenced

A voice that will not be silenced

The Students at Risk programme has helped Joana Ruvimbo Mamombe continue her education after she endured sexual assault and beatings in her home country for activist work.