Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Her er SAIHs nye tillitsvalgte

Beathe Øgård ble valgt som leder i 2017, etter å ha vært politisk nestleder siden 2016. Øgård startet som lokallagsaktivist i SAIH Blindern i 2013, og har en bachelor i utviklingsstudier fra UiO. Siden har hun vært praktikant ved den Norske ambassaden i Yangon, Myanmar og ved UN Womens nordiske kontor i København.

– Jeg takker ydmykt for tilliten til SAIHs Årsmøte til å bli gjenvalgt for enda en periode. Jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidsoppgavene og lede SAIH mot nye høyder. I den neste perioden vil jeg jobbe for at bærekraftsmål 4 om god utdanning realiseres i konkrete politiske tiltak innen norsk utviklingspolitikk som bidrar til en rettferdig høyere utdanning med reell tilgang globalt. Som leder av en samlet student- og akademikerbevegelse for internasjonal solidaritet vil jeg jobbe for at vi løfter situasjonen med angrep på akademisk frihet og høyere utdanning globalt på dagsorden nasjonalt og internasjonalt.

Påtroppende nestleder Kristine Sommerset Bjartnes har sittet i SAIHs styre det siste året, samtidig som hun fullfører mastergraden sin ved NTNU. Før det var hun president for ISFIT (Den internasjonale Studentfestivalen i Trondheim), og samarbeidet tett med SAIH om Studentenes Fredspris.

– Jeg gleder meg til å jobbe med Student Activist Academy og monitorering av brudd på studenters rettigheter. Med politisk kampanje om kapasitetsbygging av høyere utdanning og for at en større del av bistandsbudsjettet skal gå til høyere utdanning. Jeg ønsker også å inspirere til å få med flere aktivister på laget, både studenter, politikere og politikere. Og til å kunne drive tett oppfølging av SAIHs medlemmer, sier Kristine.

Påtroppende nestleder Sunniva Folgen Høiskar har vært aktiv i SAIH siden våren 2015. Siden den gang har hun vist et stort engasjement for organisasjonen og dens arbeid, blant annet gjennom en rekke verv og deltakelse i utvalg og komitéer.

– Jeg gleder meg til å bli endra bedre kjent med SAIHs medlemmer og jobbe for bedre politikk for høyere utdanning i norsk utviklingspolitikk. Jeg gleder meg også masse til Student Activist Academy og å gjøre SAIH mer synlig, og vil at enda flere skal få vite om det fantastiske arbeidet som gjøres av SAIHs partnerorganisasjoner, sier Sunniva.

Det nye arbeidsutvalget inntar sine verv 1. juli.

SAIHs styre 2018-2019:Beathe ØgårdSunniva Folgen HøiskarKristine BjartnesHåkon FottlandEirik Owren HoltJone TrovågInga Marie Nymo RisethSusan JohnsenJarle A. TollaksenRoy KrøvelMarit Egner (vara)

Les de nye grunndokumentene her!

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet
Fem personer betrakter noe som ligger på bakken foran dem. Fem personer betrakter noe som ligger på bakken foran dem.

Nyhet

Kjemper for «den lille freden»

Selv om fredsavtalen i Colombia ble underskrevet i 2016, betyr det ikke at det er fred. SAIHs samarbeidspartnere kjemper hver dag for «den lille freden». Urfolksorganisasjoner, afroetterkommere og studenter er blant de som rammes hardest av konflikten som fortsatt utspiller seg.

Les nyhet
En gruppe studenter rusler over campus på OsloMet. En gruppe studenter rusler over campus på OsloMet.

Nyhet

Hvorfor er det så viktig å engasjere seg?

Student? Da bør du lese videre. Å være frivillig gir deg mange fordeler!

Les nyhet
Fire ungdommer sitter på en gresskledd slette. Fire ungdommer sitter på en gresskledd slette.

Nyhet

Takk for SAIH-tierne!

Husk å betale SAIH-tiere på semesteravgifta. Den gjør nemlig verden til et litt bedre sted.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon