Kjære student, takk for tierne!

Kjære student, takk for tierne!

Et nytt semester er i full gang og semesteravgiften er betalt. Er du en av dem som bidro med noen ekstra tikroninger til SAIH? Her forteller vi hva pengene går til.

Hvert år bidrar mer enn 200 000 studenter med en symbolsk sum ved siden av semesteravgiften. SAIH-tierne utgjør mellom 20 og 40 kr per semester, avhengig av hvor du studerer. I 2016 samlet studentene inn mer enn 11 millioner kroner. Resultatet viser at det nytter å engasjere seg- selv i det små. Tusen takk til alle som velger å bidra!

Hvem er SAIH

SAIH er Norges største solidaritetsorganisasjon for studenter og akademikere. Vi støtter 40 organisasjoner i 8 land i Latin-Amerika, Sørlige Afrika og Asia. Vårt motto er «utdanning for frigjøring». Vi mener at god utdanning er et av de mest effektive verktøyene vi har for å bekjempe fattigdom. I tillegg til langsiktig bistandsarbeid jobber vi med politisk påvirkning i Norge og internasjonalt, for å bedre rammevilkårene for utdanning og utvikling globalt.

Hva SAIH-tierne går til

SAIH har ikke kontor i utlandet, men jobber sammen med lokale organisasjoner som deler vår visjon og våre verdier. Det er mange gode eksempler på hvordan tierne bidrar til å skape små og store endinger i våre partnerland:

I Zimbabwe har SAIH-tierne bidratt til å styrke interesseorganisasjoner for studenter og akademikere, samt opplæring i politisk påvirkningsarbeid og ledelse. I tillegg har støtten gått til å hjelpe politisk arresterte og utviste studenter med juridisk, medisinsk og psykososial støtte. 

I Nicaragua har støtten til lærerutdanning redusert antall ufaglærte lærere i RAAS-regionen fra 80 til 33 prosent på atten år. 

I Zambia har studentorganisasjonen i samarbeid med ZANEC (Zambia National Education Coalition) lykkes å få politisk gjennomslag for en ny studielånsordning. Dette er svært viktig i et land hvor høyere utdanning har vært et privilegium for de få som kan betale.

Vi i SAIH er opptatt av at mest mulig av ditt bidrag går til formålet. I 2016 gikk 90,8 % til formål og kun 9 % til administrasjon og profilering.  SAIH er medlem av Innsamlingskontrollen, noe som betyr at vårt innsamlingsarbeid er underlagt spesifikke retningslinjer og ekstern kontroll.

Les mer om vårt arbeid, her.

En kaffekopp i måneden

Man blir ikke rik av å leve på studielån i Norge, likevel ønsker mange å engasjere seg i internasjonale spørsmål. Har du råd til å spandere en kaffekopp i måneden? Gjør SAIH og høyere utdanning til din hjertesak. Ved å sende en SMS med kodeord «utdanning» til 2380 bidrar du med 40 kr i måneden.

Vi ses på campus!

SAIH har lokallag på elleve studiesteder rundt om i landet. I disse dager står de på stand for å fortelle deg om SAIH og ikke minst- takke deg for tierne. Vi håper du vil ta deg tid til å slå av en prat! Du kan finne mer informasjon om ditt lokallag, her.  

Les også: Ofte stilte spørsmål om SAIH-tierne

Flere saker:

 Mener Norge bør ta imot flere forfulgte studenter

Mener Norge bør ta imot flere forfulgte studenter

Truede studenter får god beskyttelse gjennom å fullføre utdanningen sin i Norge, viser en ny evaluering av prøveordningen Students at Risk. – Et godt grunnlag for å fortsette, mener rektorer ved 12 høgskoler og universiteter, og lederne av SAIH og NSO.

Zambia: 150 studenter såret i opptøyer på campus

Zambia: 150 studenter såret i opptøyer på campus

Det brøt ut store opptøyer ved University of Zambia (UNZA) i Lusaka tidligere denne uken, i protest mot ubetalt studentstøtte og lønninger til ansatte. Ministeren for høyere utdanning responderte med å forby all aktivitet gjennom studentunionen.